Jump to content

Ovrha B.net


cro-girl

Preporučene objave

Željela bih zamoliti za pomoć.

 

Naime, od B.neta sam dobila ovrhu (dana 30.11.2012.) na moju adresu, ali ovrha glasi na drugu osobu (zanimljiva stvar je da se iza imena te osobe nalazi moj OIB). Ovrha je za priključak na adresi na kojoj ja nikada nisam živjela. Zahtjevala sam da mi prilože dokumentaciju prema kojoj se vidi da sam ja taj ugovor potpisala osobno (znači, preslika moje osobne skaznice, moj potpis na tom ugovoru), međutim od njih nisam dobila ništa.

Da stvar bude zanimljivija, ja imam ugovor u B.netu, prema kojem mi na svakom računu uredno piše da nemam prethodnih dugovanja.

 

Sukladno zakonu, pritužbu sam poslala i odvjetničkom uredu i B.netu u roku od 8 dana i priložila svoj ugovor kao dokaz da imam važeći ugovor u B.netu prema kojem nemam nikakva dugovanja, te zamolila da se usporede potpisi na mom ugovoru i tom navodnom ugovoru po kojem me žele ovršiti. Ni nakon 4 mjeseca nisam dobila odgovor od B.neta, niti od nadležnog odvjetničkog društva. Danas, skoro 5 mjeseci kasnije poslali su mi isti dopis o pokretanju ovrhe.

 

Da li me imaju pravo ovršiti za ugovor koji ja nisam potpisala i da li odvjetnički uredi imaju obvezu u nekom roku odgovoriti na pritužbu koja im je poslana pismenim putem?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pritužbu ne šaljete odvjetničkom društvu ili bnetu, već Javnom bilježniku koji je podnio prijedlog ovrhe u ime bneta. Javni bilježnik će evidentirati vašu pritužbu i proslijediti sve na sud. Sud će pogledati dokumente i pozvati vas na ročište, a moguće je i da donese odluku bez vas (npr. u slučaju kada se pozovete na zastaru). Nije loše otići direktno do Javnog bilježnika i osobno mu predati pritužbu, kako bi bili sigurni da je sve zaprimljeno.

Nakon toga može proći i 4-5 godina dok naš sud to odradi...

 

Ako nisam u pravu neka me iskusnije kolege slobodno isprave. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temu zastara imate jako puno informacija na ovom forumu, dovoljno je upisati ZASTARA u tražilicu. Upravo zato i služi forum kao baza podataka, pitanja i odgovora.

 

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/66164-zastara-za-ra%C4%8Dune

http://www.24sata.hr/pametnakuna/saznajte-postoji-li-zastara-za-racune-u-kucanstvu-258765

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija