Jump to content

Neisplaćene plaće iz 2011.


Mare_Zd

Preporučene objave

Poštovani,

molila bih Vas za stručnu pomoć.

Naime, ja sam studentica, a moj dečko je u periodu 2011. i 2012. godine radio preko mog studentskog ugovora u jednoj austrijskoj firmi s poslovnicom u Hrvatskoj. Problem je nastao kad su mu isplatili neke plaće iz 2012. (pritom su ''zaboravili'' na jednu iz 2011.!), a ostatak nisu. Radi se o popriličnom iznosu koji nam je itekako potreban. Na svaki upit o zaostalim plaćama odgovor je uvijek isti: 'Firma sad nema novaca, čim dobijemo novce platit će vam se'. Na daljnji upit kad bi to moglo biti odgovor je jednostavno 'Ne znam.' Najveći je problem u tome što te plaće mogu biti isplaćene idući mjesec, za 2 godine ili nikad. Također, firma je u Dalmaciji pa se bavi sezonskim poslom što znači da su neke novce za pripremu za sezonu sigurno dobili, a meni to sve upućuje na to da njegov šef laže.

Čitala sam da je najbolje zatražiti obračun plaća (kojeg on nikad nije dobio) i s tim pokrenuti tužbu. No, tko snosi troškove tužbe? Uvijek ona strana koja izgubi parnicu ili?

Kolika je šansa da mi dobijemo parnicu? Naravno, novaca nemamo da bismo plaćali još i sudske troškove pa se pitam koliki je to rizik.

Također, problem je što je on radio na moj ugovor što znači da su zakonski gledano oni meni dužni te novce, a u tom slučaju ja nemam kako dokazati da sam tamo radila u tom periodu jer je na Student servisu zabilježeno da sam radila za njih u onim periodima za koje je plaćeno, no nakon toga ništa kod njih ne može ni biti zabilježeno. Jedino na što se mogu osloniti su moje vlastite bilješke o danima kad se radilo no čisto sumnjam da bi to bio adekvatan dokaz.

Ne znamo što nam je činiti. Novci su zarađeni, a mi se moramo zaduživati da bismo preživjeli. :(

Jedino što nas u ovom trenutku tješi jest to što je njegov rođak u identičnoj situaciji (radili su u istoj firmi), pa su valjda dvije glave pametnije od jedne.

 

Ispričavam se ako sam temu pokrenula na krivom mjestu, no studentski kutak mi se za to nije činio prikladan jer su tamo uglavnom pitanja o kvaliteti studiranja i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija