Jump to content

Izbacivanje kćerke iz moje kuće


Bergi123

Preporučene objave

Poštovani,

moja kćerka sa suprugom tri godine živi u kući koja je u mom vlasništvu i koju sam nasljedila od majke. Ja u toj kući ne živim 40 godina, već povremeno dolazim. Kako sa kćerkom nisam u dobrim odnosima razmišljam o tome da ih izbacim. Oni su do sada nešto i uložili u kuću - krečenje, namještaj. Kako ih mogu izbaciti, ako oni odbijaju da se isele? Da li moram zvati policiju, podići tužbu ili nešto treće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo kćerki (i zetu) ponudi (pismeno, preporučeno sa povratnicom, što čuvaš sa kopijom ) ugovor o najmu.

ako odbiju primiti pismeno ili sklopiti ugovor o najmu

tužbom, stjecanje bez osnova, tražiti najam unazad do 5 godina, uvečano za zakonske kamete. ako ne sklope ugovor o najmu nekretninu koriste bez pravne osnove.

 

ako sad podneseš tužbu i tražiš deložaciju

bit če dug, skopi neizvjestan postupak.

 

izgleda da su ćerka ili zet gadno zgriješili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zgriješili su (najviše kćerka) u tome da bi htjela da se nju pita koliko i kada ćemo suprug i ja biti u toj kući, a ja smatram da je kuća moja i da se ne moram s njima dogovarati kada i na koliko ću boraviti u svojoj kući.

Moje strpljenje je zbog toga na kraju. Mislila sam jednostavno pozvati policiju da ih izbaci, zar to nije moguće? Da li bi dodatni problem moglo biti to što su do sada uz moje odobrenje koristili kuću i oboje su prijavljeni na toj adresi? Kćerka je u kući 5, a zet 2,5 godine. Za što bih sada mogla podnijeti tužbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće to ići tako jednostavno kako ste mislili. Oni tu žive duži niz godina, pretpostavljam da imaju prijavljeno boravište na adresi spomenute kuće i kako ste sami napisali vi tu ne živite već 40 godina, a oni brinu i održavaju kuću.

 

Ne znam kompletnu situaciju, da li je kuća podijeljena na više stanova i slično, ali logično mi je da ako dolazite povremeno u kuću u kojoj živi vaše dijete sa svojom obitelji, da se najavite i dogovorite kada vama i njima odgovara vaš dolazak. To što je to vaša kuća ne mijenja ništa. Pa ne smatrate valjda da je u redu doći kad vama padne na pamet u njihovo kućanstvo i ostati koliko želite??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem što ste htjeli reći s tim da to neće ići tako lako? Da ne mogu pozvati policiju i izbaciti ih? Također bih voljela znati da li ste pravnik t.j. odakle vam to da to ih ne mogu iz svoje kuće tek tako izbaciti? Meni nije u redu da mi kćer određuje kad i na koliko ću ja doći u svoju kuću bez obzira što u njoj ne živim 40 godina. Da, postoji jedan manji odvojeni stan od 20 m2, ali oni ne žele preseliti u njega za vrijeme mog i suprugovog boravka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo, ja Vam zaista želim sve najbolje, ali prije nego što Vam obrišem sve ove psihodelije koje ste iznijela u dva odvojena foruma dat ću Vam još malo vremena da se sama sa sobom ono negdje pokušate dogovoriti i iznaći snage i načina da donesete odluku koja će biti ne u s skladu s pravom već elementarnim pravilima opće kako kulture tako i svih pravila ljudskog ponašanja.

 

I da tipkajući ovo shvatio sam da zapravo niste vrijedna čekanja pa ću za početak zaključati ovo, a ukoliko me uvjerite da ste osoba (čovjek) kojem je potreban nekakav pravni savjet ili usmjerenje u pravnom poretku države u kojoj živimo, javite se.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija