Jump to content

krivotvorenje potpisa


Nikolasn

Preporučene objave

2007. sam izdao račun u jednoj firmi izdao račun u iznosu od 2000kn i zbog toga 2009 osuden na 6 mjeseci uvjetno na dvije godine kušnje. To je prošlo. Prošlo je i ona godina iza isteka uvjetne šta mi je rekla odvjetnica da se briše ova presuda iz evidenci. Prošle godine kada je direktor bio na putu, kod jednog dokumenta koji nema veze sa financijskim iznosima rekao "daj me ti tamo nasvrljaj".

Sada bi moglo doći do problema, jer mu je došla inspekcija i on vrlo lako može reći, ja nema veze s tim.

 

Šta ja mogu očekivati ako dođe do toga? Da na bilokakvom razgovoru govorim da sam kažnjavan ili ne s obzirom da je uvjetna istekla i kako da se postavim? Koji je odvjetnik dobar?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prošlo je i ona godina iza isteka uvjetne šta mi je rekla odvjetnica da se briše ova presuda iz evidenci.

 

Krivo vam je rekla odvjetnica. Točno je ovo kaj vam je napisao Sivko - tri godine od isteka roka provjeravanja.

 

Prošle godine kada je direktor bio na putu, kod jednog dokumenta koji nema veze sa financijskim iznosima rekao "daj me ti tamo nasvrljaj".

Sada bi moglo doći do problema, jer mu je došla inspekcija i on vrlo lako može reći, ja nema veze s tim.

 

Mislite na inspekciju rada? Ili? Ja bi se više na vašem mjestu zabrinuo da je došla policija. Ako je riječ o inspekciji rada, to nije ništa neuobičajeno, s obzirom da bi po novim standardima, trebali barem jednom godišnje doći u svaki poslovni subjekt i obaviti nadzor. Standardna procedura, ništa posebno. Rekli ste da taj dokument koji ste potpisali nema veze s financijama, na što se onda odnosi? Dal je napravljeno nešto po osnovi tog dokumenta, neki promet - narudžba, ugovor ili slično?

 

Premalo ste podataka dali, tako da ne vidim koje kazneno djelo bi tu došlo u obzir, na temelju ovih podataka eventualno čl. 279. KZ-a - krivotvorenje službene ili poslovne isprave, ali kod tog djela vi možete doći u obzir samo ukoliko imate svojstvo službene ili odgovorne osobe u firmi, s obzirom da je to specijalno kazneno djelo koje ne može počiniti bilo tko. I da li ste potpisali taj dokument svojim imenom ili ste stavili direktorovo ime?

 

Gledajte, ako je sadržaj dokumenta istinit i tim dokumentom nikome nije nanesena nikakva šteta, već je jedina "anomalija" da ga nije osobno potpisao direktor, nego ste vi potpisali direktora ili osobno potpisali, onda tu doista ne vidim u čemu bi bio problem?

 

Šta ja mogu očekivati ako dođe do toga? Da na bilokakvom razgovoru govorim da sam kažnjavan ili ne s obzirom da je uvjetna istekla i kako da se postavim? Koji je odvjetnik dobar?

 

Ne skačite pred rudo, pustite da inspekcija napravi svoj posao, a onda ukoliko dođe do nekih daljnjih koraka, onda ćete brinuti o ovim pitanjima. Ili ako želite - precizirajte točno o čemu se radi, ovo što ste napisali je premalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija