Jump to content

Ostvarivanje potpunog stvarnog prava vlasništva


anton1

Preporučene objave

Po pravomoćnosti rješenja o nasljeđivnju kako ostvariti svoje puno pravo.

Nekretnina je od samog početka građena od strane roditelja tako da sva djeca imaju po jednosobni stan nakon njihove smrti s nekim manjim izuzecima. Te stanove djeca nasljednici koriste već duže vrijeme. Naime budući da je kuća i dvorište podjeljeno na pet djelova po pravomočnom rješenju, je taj udio potvrđen a neki suvlasnici koriste znatno veći udio od petine. Što mi je činiti da u potpunosti ostvarim svoje pravo. Naime nekoliko suvlasnika iznajmljuju svoje stanove ali i garaže čiji su djelomični vlasnici. Najmoprimac u jednom od stanova je zaposjeo garažu čiji sam ja suvlasnik u petom djelu, kao i dvorište i tvrdi da mu je to dao suvlasnik.

Policija takvo stanje stvari štiti i baš ih briga što ja nemam u posjedu svoje evidentno suvlasništvo, čime mi se čini višestruka šteta i krši ljudsko i svakako drugo pravo.

Molim vas da me uputite što mi je činiti kako bi ostvario svoje pravo!:glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nedvojbeno je da to mozete uciniti etaziranjem,kao jednim vidom mirnog razvrgnuca suvlasnistva.

Naime,stan ili neki drugi prostor u objektu, prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima,tretira se kao suvlasnički dio čitavog objekta, kojem pripadaju i proporcionalni dio svih zajedničkih prostora kao i proporcionalni dio zemljišta na kojem je objekt sagrađen.

Izradom plana posebnih djelova zgrade, utvrđuju se posebni i zajednički djelovi pojedine nekretnine kao i njihova veličina te se označavaju vlasnici pojedinih dijelova.

Etažiranje obavljaju za to ovlaštene stručne osobe (ovlaštena firma ili sudski vještak), koje na zahtjev suvlasnika izrađuju elaborat o etažiranju. Za izradu elaborata etažiranja, potrebno je imati tehničku dokumentaciju zgrade, iz koje su vidljive površine pojedinih posebnih i zajedničkih djelova objekta. U slučaju da takve dokumentacije nema, obavlja se mjerenje objekta te se izrađuju nacrti za potrebe elaborata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija