Jump to content

Nasilje u obitelji?? -Povlačenje prijave s prekršajnog suda?


Radamanth

Preporučene objave

Pozdrav!

Pred 17 dana imala sam ozbiljnu scenu s dečkom s kojim sam tada živjela 3 mj., s time da mi je prebivalište ostalo prijavljeno kod roditelja. Scena je poćela na mom radnom mjestu kad se 'pošamarao' sa šefom jer sam ja morala duže ostati raditi - a radim kao konobar. Nakon što sam ja u tom trenutku pobjegla iz kafića, moj tada jako povrijeđeni dečko vratio se u stan i krenuo kuhinjskim nožem secirati moje biljke stare cca 10-ak god (hobi) i bacat ih kroz prozor s teglama... Kad mi je to prenio preko telefona ja sam se vratila kući i kad sam se uvjerila da je to stvarno učinio krenula sam ga udarati šakama po glavi. Na što je on odvratio prvo udarcem glavom u glavu, desecima udaraca šakom i cipelarenjem. Kad me izbacio iz stana kako sam imala ozbiljnu kontuziju na čelu i zatvoreno jedno oko zvala sam hitnu koja me uputila da ne mogu doći po mene bez da ja nazovem policiju. (nikad mi to nije bilo jasno) Pa sam nazvala policiju. Od službenika sam doživjela samo negativne reakcije s doslovnim odgovorom 'samo me zajebavate s papirima' i pitanjem 'vi znate da ćete i vi snosit posljedice'. Kako sam prvi (a nadam se i zadnji) put u toj situaciji pojma nisam imala što se dešava, a nitko se nije potrudio niti objasnit. Pristala sam 'puhati' (rezultat 0.7) i priznala sam da sam ja njega prva napala. Što je rezultiralo time da sam ja dobila prekršajnu prijavu (nisu mi objasnili kakvu), ali protiv toga nemam ništa. Kako moj tadašnji dečko radi u vrlo cjenjenoj volonterskoj službi koju policajci smatraju kolegijalnom i dobro ga poznaju izričito ovi koji su zaprimili mene i moj slučaj za par dana sam saznala da ništa što bi se trebalo provesti nakon takve prijave nije provedeno. Iako je mladi gospodin porazbijao cijeli stan, usput skoro mene ozljedio ozbiljnije razbijajući stakla, napuhao 1.6, stan nije pretražen, on nije zadržan u pritvoru, na ispitivanju je rekao da se on tuče ne sjeća - samo razbijanja stana. Posljedica toga je da je dobio samo zabranu pristupa od 8 dana. Kako mi vrag nije dao mira ponovo sam se obratila policiji da ih pitam što se s time dešava (jer kako sam čula od nekoliko njihovih kolega - ja sam ažljiva kurva i nije me ni tako, jer nema tragova borbe ni na glavi ni na rukama) na što su mi odgovorili da je sad slučaj na prekršajnom sudu i da čekam.

 

Prvo mene zanima kako je takav slučaj završio na prekršajnom sudu??

 

Drugo - Kako povuči prijavu s prekršajnog suda bez da znam broj slučaja?

(po mogućnosti ako možete dati kakav predložak, opravdani razlog i sl.)

 

Prijavu bih povukla samo zato da završim s tom pričom jer mi je dosta da me služba koja bi trebala sankcionirat nasilje vodi za idiota. I želim da to završi. Imam 24 god. i nemam blagog pojma kako sve to ide, a ne želim si uništit život zbog takvog čovjeka povlačeći se po sudu i trpeći čudne i zle poglede.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slučaj je pokrenut po službenoj dužnosti, vi ste jedna od okrivljenih strana, nema nikakvog povlačenja.

 

Oboje ste okrivljenici, nemate status svjedoka i niste oslobođeni svjedočenja, ali i kao okrivljenici imate pravo neiskazivati ili poricati.

 

O sudu ovisi koje će dokaze moći upotrebiti protiv vas oboje, a koje ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija