Jump to content

Izvanredni ljecnicki pregled


Puppeteering

Preporučene objave

Pozdrav , dobio sam "poklon" , moram otici na izvanredni zdravstveni pregled u roku 15 dana . Danas mi je oduzeta vozacka , na 5 mjeseci . Zanima me sto bude ako ne odem u roku od 15 dana , dali mi oduzimaju vozacku na stalno , pa moram ponovno polagati , ili mi oduzimaju samo dok im ne odnesem papire od pregledu u MUP . Tako da znam dali imam 5 mj fore da skupim lovu , ili moram odmah . Hvala unaprijed .

 

"Ako se u zadanom roku od 15 dana ne podvrgnete zdravstvenom pregledu, ili ne dostavite uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, POZIVATE SE , a sukladno čl itd itd zakona o opcem upravnom postupku da dodete u ovu PU radi davanja izjave na zapisnik o cinjenicama i okolnostima koje su bitne za donosenje rjesenja o oduzimanju vozacke dozvole "

 

ovako tocno pise

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vasem drugom citiranom dijelu objave vam je vec dat odgovor.U prilogu su odredbe cl.231.Zakona o sigurnosti prometa na cestama,koje reguliraju ljecnicki pregled vozaca.

Vozači su dužni podvrgavati sei nadzornim zdravstvenim pregledima.

Nadzorni zdravstveni pregledi vozača su redoviti i izvanredni.

Na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled upućuje se vozač za kojeg se opravdano sumnja da zbog zdravstvenih razloga više nije sposoban sigurnoupravljati vozilom.

Na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled uputit će se vozač i instruktor vožnje kod kojih je utvrđen udio alkohola u krvi viši od 1,50 g/kg ili je utvrđeno da u organizmu ima droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima, kao i vozač i instruktor vožnje koji se odbiju podvrći ispitivanju imaju li u organizmu alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima, nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju.

Zahtjev za upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled može podnijeti svako tijelo nadležno za nadzor prometa na cesti (unutarnji poslovi, inspekcije i sl.), državni odvjetnik, sud i pravna ili fizička osoba kod koje je vozač zaposlen.

Na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled vozača upućuje policijska uprava, odnosnopolicijska postaja prema mjestu prebivališta, odnosno privremenogili stalnog boravišta vozača.

Izvanredne nadzorne zdravstvene preglede obavljaju zdravstvene ustanove i trgovačka društva koja obavljaju djelatnost medicine rada i specijalisti medicine rada u privatnoj praksi koje za to ovlastiministar nadležan za zdravstvo.

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznitće se za prekršaj pravna osoba ako naredi ili dopusti da vozilom upravlja vozač koji se nije podvrgao nadzornome zdravstvenom pregledu.

Za prekršaj iz ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom od1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi i odgovorna osoba u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako se odbije povrgnuti nadzornom zdravstvenom pregledu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija