rekreativac objavljeno: 26. lipanj 2013. Dijeli objavljeno: 26. lipanj 2013. Kao novopečeni član foruma prije svega pozdravljam svekoliki auditorij. Nedavno sam aplicirao na natječaj za poziciju pravnika u lokalnom centru za socijalnu skrb, pozvan na intervju, te potom kroz cca 2 tjedna dobio obavijest da su izabrali drugog kandidata. Obzirom u spomenutom dopisu (obavijesti) nema nikakvog obrazloženja, pa tako ni riječi o kvalifikacijama izabranog kandidata, eventualne argumentacije zbog čega je isti izabran, niti pak je provedeno ikakvo testiranje, zanima me jeli uopće ovakav vid odabira kandidata legalan. Naime, radi se o državnoj instituciji koja je provela natječaj bez ikakvog testiranja, a potom je odabran kandidat bez da je protukandidatima dostavljeno rješenje o izboru s obrazloženjem, već je istima samo dostavljena obavijest o izabranom kandidatu, bez pouke o pravnom lijeku. Molim nekog upućenijeg od mene da odgovori je li Centar u ovom slučaju morao barem dostaviti nekakvo rješenje ili pak se radi o rupi u zakonu koja omogućava da se podobnima daje državno namještenje bez potrebe da se to čak i pokuša obrazložiti...(naime neslužbeno doznajem da izabrani kandidat nema uopće relevantnog iskustva, niti položen pravosudni ispit) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
propast_66 odgovoreno: 28. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 28. lipanj 2013. Vjerovatno pravosudni ispit i nije bio uvjet natječaja. Čak ni stručni ispit najčešće nije uvjet natječaja. Testiranje se treba provesti ako je riječ o prijamu u državnu službu, osim ako je riječ o slučaju da se tu radi testiranja samo za socijalne radnike, odnosno za tu specifičnu struku. Pitajte njih u centru zašto nije bilo testiranja, ako niste zadovoljni odgovorom javite se nadležnoj inspekciji. Svakako javite što su Vam odgovorili. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
avalonshine odgovoreno: 21. listopad 2014. Dijeli odgovoreno: 21. listopad 2014. Također imam sličnu situaciju. Nakon okončanog natječajnog postupka u jednom Centru za socijalnu skrb, dobio sam samo obavijest da nisam izabran. Na moj upit nadležnom Ministarstvu odgovoreno mi je samo da je Centar za socijalnu skrb javna služba a ne državna i po okončanju natječajnog postupka se kandidati obavještavaju dopisom, a ne rješenjem. Mene bi samo zanimalo koji su to pravni propisi (uredbe, pravilnici...) kojima su regulirani natječaji u javnim ustanovama, pa tako i ustanovi socijalne skrbi, i iz kojih proizlazi takav neformalni način okončanja natječajnog postupka. Tko pita, manje skita. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Adam2412 odgovoreno: 22. listopad 2014. Dijeli odgovoreno: 22. listopad 2014. To i mene zanima jer su mi odgovorili u jednoj Agenciji da nisu državna nego javna služba da da se mogu j... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.