Jump to content

oporuka


Manky

Preporučene objave

Poštovani, budući da je moja baka stara, izrazila je želju napisati oporuku. Ona ima kćer i sina. Budući da cijeli život živi sa sinom i njegovom ženom (moji otac i majka) želi sve što ima ostaviti nama. Stvar je u tome što ne želi oporućno ostaviti sinu jer je dragovoljac domovinskog rata i nije mu ''zgodno'' da na sebi ima ikakve imovine jer bi to znaćilo da neće imati pravo na mirovinu kad za to dođe vrijeme. Dakle baka želi sve ostaviti meni, dakle, svojem unuku. Može li mi netko pobliže objasniti što nam je sada cinit. Dali je dovoljna vlastorucno pisana oporuka ili mora biti ovjerena kod JB ili možda nešto treće. Moram napomenuti da večina imovine i nije na nju prenešena, dakle da pojasnim, ona je zakonski nasljednik i vlasnik svega, ali nekretnine se i dalje pišu na njezinog oca, majku, bake i djedove itd. itd. koji su odavno pokojni. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

na baki je izbor vrste oporuke,nebitno je na koju se odluci,s tim da je sacinjena kako to odredjuju odredbe ZN.

Bilo bi pozeljno da baka izvanknjizno stanje nekretnina pretvori u knjizno,u suprotnom vi se na temelju rjesenja o nasljedjivanju iza bake necete moci upisati kao vlasnik na nekretninama,iz razloga sto ni vasa prednica nije bila zemljisnoknjizna vlasnica..

Druga stvar,baka nesmije oporukom povrijediti prava nuznih nasljednika,sto znaci da bi trebala voditi racuna ako pored vaseg oca ima jos djece.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija