Jump to content

Smanjivanje plaće


xplode

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molio bih vas savjet oko situacije u kojoj sam se našao.

 

Prije 7 godina zaposlio sam se u jednoj firmi, potpisao ugovor o radu u kojem je navedena bruto plaća za početnike (probni rok).

U naredne dvije godine plaća mi je povećana dvaput, ali bez potpisivanja novog ugovora.

Za nešto više od godinu dana od zadnje povišice, direktor je odlučio svima u firmi smanjiti plaće za 20%, što je i regulirano aneksom ugovora o radu u kojem su navedene bruto plaće prije smanjenja i nakon smanjenja. U aneksu je također navedeno da isti vrijedi samo 6 mjeseci te da će nakon njegovog isteka plaće biti jednom godišnje usklađivane sa ekonomskom situacijom, financijskim mogućnostima firme itd.

Istekom valjanosti aneksa, plaće nisu nikad vraćene na prethodni iznos, a nikakav novi aneks ili ugovor o radu nije potpisan.

 

Postoje li kod nas zakon koji regulira takve situacije, postoji li sudska praksa, imam li pravo tražiti isplatu razliku u plaćama za period nakon isteka aneksa? Ako da, molio bih vas da me uputite o kojem se zakonu radi, te kome se mogu obratiti za pomoć odnosno rješava li se to privatnom parnicom ili prijavom nekom nadležnom tijelu?

 

Unaprijed hvala i lijep pozdrav,

T.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija