Jump to content

zagreb parking tumači zakon kako njemu paše


nevjerovatno

Preporučene objave

druga osoba je vozila moj automobil, navodno pogrešno parkirala i zagreb parking je digao auto registarskih oznaka koja nisu zg, iako je tu još desetak automobila isto parkiranih ali su zg pločice. no to nije bitno, bitno je da oni imaju podatke tko je upravljao vozilom, uostalom ta osoba je i podigla vozilo s njihovog odlagališta, ali su oni ustrajni da meni naplate premiještanje i nakon što sam ih upozorila na njihovu pogrešku, čak sam dobila i opomenu pred ovrhu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da Zagrebparking tumači zakon kako mu paše, ali je to zato što mu to zakon omogućuje. Oni mogu teretiti za dugovanje vozača ili vlasnika po svom nahođenje. Ako terete vlasnika kao što u pravilu rade jer im je to sigurnije, vlasnik može regresno teretiti vozača, a uspjet će ako može dokazati da je vozač taj koji je pogrešno parkirao. (Sve navedeno pod pretpostavkom da vlasnik i vozač nisu ista osoba.)

 

Dakle, proslijedite račun vozaču da ga plati ili ćete ga vi platiti.

 

Zagrebparking se prema postojećoj sudskoj praksi tako naplaćuje kad je pozvan od policije čak i ako postojanje prekršaja zbog kojeg je zatraženo premještanje nikada nije pravomoćno utvrđeno (a da se ne govori o tome da ne opravdava svaki prekršaj premještanje vozila). Štoviše, čak i ako se pravomoćno utvrdi da se nije radilo o prekršaju ili barem ne takvom koji zahtijeva premještanje vozila, sud će dosuditi u korist Zagrebparkinga temeljem činjenice da je "građanska odgovornost šira od prekršajne" (citat iz jedne presude). Tko je ovlastio ili na Zagrebparking prenio ovlasti da utvrđuje tuđu "građansku odgovornost" i kojim je čarobnim putem Zagrebparking stekao aktivnu legitimaciju za sudjelovanje u postupku utvrđivanja nečije "građanske odgovornosti" nećete naći obrazloženo niti u jednoj presudi.

 

Dakle, ništa nećete postići odlaganjem plaćanja troška osim uvećanja ukupnog troška za troškove naplate/ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija