Jump to content

Prekršajni nalog zbog ne promjene prezimena na prometnoj dozvoli


amalia

Preporučene objave

Dobar dan, molim Vas pomoć...

Dakle, prošle godine sam se udala i promijenila prezime, promijenila sve dokumente osim prometne dozvole i knjižice vozila, za što su mi na policiji rekli da se to mijenja kod registracije vozila.. Normalno sam napravila registraciju (tehnički pregled i osiguranje), te dobila novu prometnu dozvolu sa novim prezimenom. Međutim, nisam isto odnijela na policiju (jer nisam znala da treba, a sada vidim da treba). Sada dobivam kaznu, odnosno prekršajni nalog da nisam u roku 15 dana od isteka važenja prometne dozvole odjavila osobni automobil, donijela prometnu dozvolu na poništenje i vratila registarske pločice ???? Ok, jasno mi je sada da je moja greška što nisam odnijela staru prometnu dozvolu na policiju, ali zašto sam trebala odjaviti vozilo i pločice ??? Razumijem da mi napišu kaznu za nepromjenu podataka, ali ne i za neregistrirano vozilo.. Molim Vas mišljenje da li ima ikakvog smisla pisati prigovor ili žalbu na isto ?

Hvala Vam unaprijed..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima smisla.

 

Kažnjeni ste jer niste odjavili vozilo na vrijeme, ali vi ste uredno produžili registraciju vozila te nije niti bilo potrebe za odjavom vozila.

 

To što policija ne posjeduje prometne dozvole i što je taj posao prepustila privatnom sektoru koji masno naplaćuje njihovo izdavanje nije vaš problem.

 

Pođite na policiju da vam stave pečat na prvu stranicu prometne dozvole i presliku prometne dozvole priložite u prigovoru za kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija