Jump to content

Prijedlog o promijeni alimentacije


rrobhi

Preporučene objave

Dosadašnjim rješenjem o uzdržavanju meni su povjerene na uzdržavanje obadvije kćeri sa alimentacijom u iznosu 2100 kn no nakon 5 godina.Kako mlađa kćer (maloljetna) želi živjeti kod oca i u dogovoru s njim u 8 mjesecu o.g. odlazi samostalno kod njega dogovorili smo da mu vraćam mjesečno 1000 kn na što je on pristao sa početkom 0d 15.09. (sa ostalih 1100 kn starija kćer si plaća fakultet!). Nakon toga on odlazi kod socijalne službe sa mlađom kćeri bez moje prisutnosti gdje se traži prethodna izmjena odluke suda o uzdržavanju te dalje predaje predmet kod odvjetnika na osnovu čega ovaj zakazuje pred parnicu 10.01.2014. U prijedlogu odvjetnika koji sam dobila prošli tjedan piše da se žurno sasluša mlađa kćer na sudu te da se donese odluka o odgoju i čuvanju mlađe kćeri ocu. U prijedlogu se navodi da moram za uzdržavanje doprinositi 1100 kn mjesečno od dana donošenja odluke suda pa na dalje.

Ono što mene interesira je slijedeće :

 

1-Dali sam ja morala biti prisutna kod saslušanja djeteta u centru za socijalnu skrb (nisam dobila poziv) ?

2-Dali maloljetno dijete može otići živjeti kod oca prije sudske odluke i mojeg odobrenja ?

3-Dali moram početi plaćati naknadu za uzdržavanje prije nove sudske odluke ili je važeća stara sudska odluka do izrijeka nove odluke?

4-Dali se dijete mora vratiti kod mene do nove odluke suda budući da je stara odluka još važeća?

 

Hvala unaprijed na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima 17 i pol godina krenula je u 4 razred srednje škole ,razlozi su to što ona smatra da sam stroga u smislu da treba pospremiti svoju sobu,vratiti se iz izlaska do 22h(u tjednu joj ne dopuštam da izlazi zbog učenja već samo petkom i vikendom) da mora učiti i ponekad prošetati psa kada ga sestra ne šeta i ne dozvoljavam da puši u kući ,kod tate to sve nemora raditi i puši gdje želi te izlazi po kafičima u tjednu i vikendom što smatram da nije u redu jer treba što bolje završiti školu ako misli krenuti na fakultet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija