Jump to content

ugovor o djelu


markun

Preporučene objave

lijepo vas molim za odgovor. U mirovini sam i zanima me da li mogu sklapati ugovor o djelu sa jednim obrtom i tako povremeno još zaraditi? Ako je moguće, koliko takvih ugovora mogu npr. mjesečno sklopiti i da li je propisano o tome koliko ih se može maksimalno ili minimalno sklapati u određenom razdoblju?

hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posao za koji sklapate ugovor o djelu ne smije imati obilježja ugovora o radu (možete dođi u neugodnu situaciju i vi i poslodavac) i platiti kaznu, a vama HZMO srezati mirovinu.

 

Niste napisali da li ste u starosnoj ili invalidskoj mirovini.

 

Uglavnom, ako mislite raditi, ugovor o djelu se sklapa samo po jednoj osnovi tj. za jedan posao koji možete raditi (opet ponavljam, vrsta posla ne smije imati obilježja da se mora sklopiti ugovor o radu).

 

Nitko vam ne brani da sklapate i više ugovora o djelu (ako možete toliko raditi), ali najbolje je da prvo odete u mirovinsko, ponesete rješenje o mirovini i tamo se raspitate kod njihovog pravnika (da ne bi bilo, nisam-znao i obavezno im recite koji posao namjeravate raditi na ugovor o djelu i pitajte ih za savjet i moguće posljedice).

 

Mala je razlika u vrsti posla između ugovora o djelu i ugovora o radu, a prilikom inspekcije i donošenja eventualnih kazni zbog kršenja zakona, razlika u sankcijama je ogromna.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija