Jump to content

Krađa odjeće - dosje??


mirkamirka

Preporučene objave

Pozdrav!

Pomozite molim vas, imam par pitanja!

 

Mlađu sestru su uhvatili kako je ukrala nakit danas u vrijednosti od oko 330 kn u dućanu odjeće. Odveli su je u sobu i zapisali njene podatke i vrijednost stvari koje je ukrala na neki papir, tražili su i osobnu (ima 19 godina). Gospođa iz securityja joj je rekla da joj to neće ići u dosje ako joj je to prvi put (a jest) niti će se vidjeti na potvrdi o nekažnjavanju, nego da ako je u roku od 2 godine ponovno uhvate onda se diže kaznena prijava ili tako nešto. Rekla joj je i da će je policajac pokušati zastrašiti i da će reći da će joj to ući u dosje, što je i rekao.

 

Sad, tko je u pravu? Oće li se to vidjeti na potvrdi o nekažnjavanju? Oće li to imati utjecaje na posao i školovanje? Tko ima pristup tim podacima? I ako ode studirati ili raditi u inozemstvo, imaju li oni pristup njenom dosjeu iz hrvatske tj mogu li vidjeti negdje da je uhvaćena za krađu?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mirka, prije svega ovako postupite - sekicu preko koljena i kako bi rekao pokojni Dino Dvornik : Udri jače, manijače!!!:poguzi:... :D Mlada je još, naučit će. Ako neće sama, drugi će je naučiti.

 

Oće li se to vidjeti na potvrdi o nekažnjavanju?

 

Neće, jer nije vođen nikakav postupak.

 

Oće li to imati utjecaje na posao i školovanje?

 

Neće.

 

Tko ima pristup tim podacima?

 

Strogo ograničen raspon subjekata - prije svega pravosudna tijela i po potrebi druga državna tijela, i to u strogo zakonom određenim situacijama. Nije to Slavkecov "stup srama", pa da svi mogu da vide.

 

I ako ode studirati ili raditi u inozemstvo, imaju li oni pristup njenom dosjeu iz hrvatske tj mogu li vidjeti negdje da je uhvaćena za krađu?

 

Ne mogu.

 

Ovaj "incident" zabilježen je od strane prodavaonice u kojoj je pokušana krađa, i u policijskoj evidenciji o postupanju. I jedno i drugo nisu relevantne evidencije uslijed kojih bi seka mogla imati problema po pitanjima koje ste postavili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija