Jump to content

uvjeti za posao


anonimno

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Uvjet, da se upišeš u komoru su tri godine radnog staža u pravosuđu ili pet godina radnog staža na pravnim poslovima. Što znači, ako si vježbenik na sudu možeš se upisati u komoru nakon tri godine vježbeništva ali moraš platiti 5.000,00 EUR-a. Jedini koji ne moraju platiti upisninu su odvjetnički vježbenici koji imaju tri godine neprekinutog radnog staža kao vježbenici u odvjetničkom uredu.

U tvom pitanju moram priznati da mi je malo čudno kada kažeš da si vježbenik na sudu 2,5 godine. Provjereno znam da vježbenike primaju na 18 mjeseci ili najviše dvije godine, nakon toga eventualno možeš ostati na mjestu sudskog savjetnika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Član 4.

Pripravnička praksa traje dvije godine, ako ovim zakonom nije drugačije određeno.

Pripravnici obavljaju praksu u općinskim, okružnim i okružnim privrednim sudovima, općinskim i okružnim javnim tužilaštvima, općinskim javnim pravobranilaštvima i kod sudaca za prekršaje.

Pripravnici u javnom tužilaštvu, javnom pravobranilaštvu i kod sudaca za prekršaje moraju provesti devet mjeseci prakse u sudu.

Član 6.

Nakon položenog pravosudnog ispita pripravnik će se rasporediti na odgovarajuće radno mjesto stručnog suradnika ukoliko je takvo radno mjesto slobodno i ukoliko ispunjava uvjete predviđene za to radno mjesto.

Ako ne postoje uvjeti za raspored u smislu stava 1. ovog člana pripravniku prestaje rad u pravosudnom organu šest mjeseci po položenom pravosudnom ispitu.

ZAKON o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija