Jump to content

Prodaja nekretnine - kulturnog dobra


Soliitho

Preporučene objave

Pri prodaji nekretnine koja je upisana u registar kulturnih dobara postoji i obveza vlasnika da ponudi dobro na kupnju gradu, općini, Republici Hrvatskoj.

Zanimaju me neki detalji vezani uz to:

- da li je potrebno istovremeno ponuditi kupnju na sve tri adrese i koje su to točno tijela gradske, općinske i republičke vlasti na koja treba uputiti ponude? Ili se ponuda upućuje samo gradu kao onom tko ima prvenstvo pri ostvarenju prava prvokupa, a onda to grad prosljeđuje općini, a ona eventualno republici ako to pravo ne namjerava iskoristiti?

- da li je u slučaju da se navedena tijela ne očituju u zakonskom roku dovoljno za provedbu kupoprodaje i uknjižbe vlasništva posjedovati kopiju ponude gradu, općini ili republici te odgovarajuće potvrde o slanju preporučenom poštom eventualno s potvrdom primitka?

- u kojem je vremenskom roku dužan grad, općina ili republika isplatiti kupoprodajnu cijenu u slučaju da se odluče iskoristiti pravo prvokupa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim vas, možete li mi reći otkud vam informacije o obvezi ponude kupnje tim tijelima? zanima me to, izgleda da sam pogrešno zapamtio da je promet tim nekretninama slobodan, s tim da u zemljišnoj knjizi stoji zabilježba svojstva kulturnog dobra.... mislio sam da ta zabilježba služi samo tome da se svojstvo kulturnog dobra uzme u obzir prilikom izdavanja kakve građevne dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija