Jump to content

Pomoć!!! Alimentacija ženska osoba kako dalje


Magdalena65

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za pomoć!!!

 

Nakon četverogodišnjeg brakorazvodnog postupka izgubila sam skrb nad djetetom sudskom presudom koja je ovršna isprava 2011. godine

 

Dosuđeno mi je da moram platiti zaostale alimentacije sve četiri godine (mada je djete većinom bilo kod mene), alimentacija koja mi je dodjeljena iznosi 1300 kn što je bilo 2011. prihvatljivo!!!

 

Moj bivši suprug nije pristajao na nikakav kompromis te je od mene potraživao 64000kn s kamatama!!! (on je dobro zaposlen i plaća mu je 6500kn) Podigla sam kredit i isplatila 54000kn no nisu mi dali više(za kamatu) zato što sam imala tada minus od -18000kn. Pošto imam starije roditelje majka mi je umrla te kobne 2011 godine i platila sam sprovod cca 9000kn!!! Alimentaciju sam platila u četiri navrata po 2600kn (za osam mjeseci 2011 i još nekoliko mjeseci 2012 godine!!! Sa bivšim suprugom sam bila u dobrom kontaktu u vezi djeteta i dolazaka!!!

 

I sad nastaje pakao, početkom 2012. godine stres zbog razvoda (njegova principijalnost da viđam svoje djete po sudskoj odluci a ne kad mi to želimo) i teško razboljevanje mog oca te poslovne poteškoće dovode me na rub gubitka radne sposobnosti (psihički faktor), uspjevam nekako se izvaditi iz krize i nastavljam dalje!!!

 

Dakle plaća mi je 5600kn, plaćam kredit 2000kn (za zaostatke alimentacije), plaćam alimentaciju kad god skupim u 2012-2013 ukupno 18000 kn, plaćam karticama oćev dom 2500kn (otac mi ima 92g) , no nemogu više ovako!!! Od plaće mi ostane 500kn što mi nije dosta za režije u derutnoj kući!!! I sad od njegovog poznanika čujem da je on ponovo pokrenuo ovrhu za neplaćene kamate i alimentacije!!! Uspjevam se zadužiti od rodbine 24000 kn koliko on navodno traži i plaćam na njegov račun no on ne odustaje od ovrhe a njegov odvjetnik mi se uopče nejavlja!!! Ako mi sjedne ovrha blokirat će mi sve i uništit cijelu financijsku konstrukciju koja je i onako klimava(s obzirom na prvenstvo naplate).

 

Molim Vas za pomoć što da radim!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija