Jump to content

zastara poreza na nekretnina


3danica

Preporučene objave

U 2006, kupio sam stan, kao prvu nekretninu.Iste sam godine išao na osluženje kazne zatvora od 4 g. te prepisao stan na mamu. Nisam ni znao da podlježem porezu. Nisam primio nikakve opomene. Po izlasku iz zatvora porezna uprava je opomene slala na krivi broj u istoj ulici,te tako nisam opet primio nikakvu opomenu. Jednostavna su mi poslali ovrhu, bez ikakve najave. Podnio sa molbu za zastaru duga. Dali je dug išao u zastaru i po kojem članu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Člankom 94. Općeg poreznog zakona propisano je da zastara prava na naplatu poreza, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazni počinje teći istekom godine u kojoj je porezni obveznik sam utvrdio poreznu obvezu ili nakon isteka godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo obvezu, kamate, troškove ovrhe i novčanu kaznu. Tijek zastare prekida se svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na utvrđivanje ili naplatu poreza, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazni, koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku. Pretekom roka od šest godina, a računajući otkad je zastara počela prvi put teći, nastupila je apsolutna zastara prava iz porezno-dužničkog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija