Jump to content

Nevrijeme i šteta na autu


SWAROVSKI

Preporučene objave

Poštovani,

danas, uslijed olujnog nevremena u Rijeci, na moj Saxić koji je bio parkiran na parkiralištu koje se nalazi uz neka skladišta, pala je salonit-ploča sa krova tog skladišta i poprilično mi oštetila auto. Pošto moj Saxo nije nov(ima cca 10-ak godina ali lijepo održavan, novo ofarban....) nemam kasko osiguranje jer mi se to nije činilo isplativim. Što da radim? Auto je razbijen naprijed, po krovu najviše, sa stražnje strane također, ma nema gdje nema oštećenja, samo stakla nije zahvatilo, barem nešto...Uglavnom, cijelog bi trebala ofarbati što poprilično dosta košta pa me zanima da li je za takve štete moguće tražiti odštetu i od koga?

Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam vrlo sličnu priču, isti datum, isti grad. Ja sam kod policije dokumentirala stanje auta (napravili su zapisnik), kod svoje osiguravateljske kuće napravila procjenu štete na autu (imam samo osnovno osiguranje pa mi ne pokrivaju ove troškove), te kontaktirala upravitelja zgrade s koje je krov pao. Svaka bi zgrada trebala imati osiguranje od odgovornosti, što znači ako se nekome tko u njoj ne živi nešto dogodi zbog pada krova, fasade, prozora i sl., kao meni ili vama.

 

Znači kontaktirajte upravitelja zgrade i kod njihovog osiguravatelja napravite procjenu štete. Osiguranje bi to moralo nadoknaditi.

 

Moja pitanja pravnicima su:

1. Što napraviti kada zgrada NIJE osigurana od odgovornosti?

2. Je li to uopće zakonska obaveza upravitelja zgrade?

3. Mogu li potraživati novac od pričuve?

4. Moram li pokrenuti privatnu tužbu i koliko to košta?

 

Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija