Jump to content

obračun neisplaćene plaće - ovršna isprava


anonimno

Preporučene objave

Poslodavac mi nije isplatio nekoliko plaća. Dao mi je obračune, ali bez pečata i potpisa. Odlučio sam pokrenuti ovrhu.

Zna li netko da li sud u ovršnom postupku pravi problem zbog toga (tražio sam ali nigdje ne piše da obračun plaća mora imati pečat i potpis odgovorne osobe). Radi se o Općinskom sudu u Zaprešiću

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slucaju da Vam ni racunovodstvo ne pomogne, tada Vam je prva instanca inspekcija rada. Tamo cete im objasniti da niste dobili valjane obracune placa, trazit ce da im pokazete cime raspolazete te cete dobiti daljnji naputak sto i kako uraditi.

 

Temeljem prijave na inspekciju rada, temeljem obracuna kojima raspolazete, izjave koju cete dati (da niste primili toliko i toliko placa), te uz pomoc odvjetnika pokrecete ovrsni postupak.

 

S obzirom da su radnici zasticeni bolje od lickih medvjeda, uz malo strpljenja postici cete svoj cilj. Samo, ne smijete predugo cekati sa svime. Bilo bi jaaakooo dobro kada bi Vam poslodavac to htio dobrovoljno podmiriti, bit ce Vam puuuuuunooooo brze, jednostavnije i sa manje zivciranja. Ali, ako on to ne zeli, onda je to njegov problem.

 

Vas ce problem biti ako poslodavac ne moze, jer nema (na primjer), ili ako mu je sve pod drugim ovrhama ... tada cete se poprilicno nacekati. Medjutim, nemojte zaboraviti, da kada jednom pokrenete ovrhu, imate gotovo 10 godina na raspolaganju da se nakon toga naplatite.

 

A ako ovrhu ne pokrenete, lako Vam se moze dogoditi, Vasem poslodavcu omiljena rijec, zastara.

Eh, sad ... odluka je na Vama. Sada znate sto Vam je ciniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S dužnim poštovanjem prema osobi koja je dala savjet u prethodnom postu, ipak bih želio podsjetiti da danas nažalost imamo mnogo sudskih pravomoćnih rješenja gdje je samo temeljem ovjerenog obračuna plaća, a nepokretanjem postupka ovrhe u roku od 3 godine došlo do zastare.

 

Zato ja ne bih govorio da ne brinete i da trebate dobiti samo žig i potpis, jer postoji još jedan propis koji kazuje kako su dokumenti izrađeni računalom punovažni bez žiga i potpisa.

 

Dakle, nije da ne trebate brinuti, nego trebate brinuti, što prije pribaviti i žig i potpis, pokušati što prije sve dobrovoljnim putem riješiti, a ako ne ide, odmah pokrenuti ovrhu. A tek onda ste ...

 

Jedan primjer. Djelatnik je temeljem vjerodostojne isprave (obračun plaće) pokrenuo ovrhu. Poslodavac je uložio prigovor i ušli su u parnicu. Parnica je trajala 3 godine. Poslodavac je izgubio parnicu. Na kraju priče : djelatnik je dobio samo 40 % svojih novaca, za dio je djelatnik već izmoren od sudovanja odustao od daljnjih potraživanja, a ostatak je pripao odvjetnicima i sudovima.

 

Poanta ? Pokušajte što prije na lijep način, možda uspijete, a efekt će biti 100% u korist djelatnika.

Sve ostalo ...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija