Jump to content

obiteljsko nasljeđe


fedor

Preporučene objave

Molim da mi netko odgovori na slijedeće pitanje. Moji roditelji su se razveli 1970.g. Sestra i ja smo ostali s majkom u stanu koji je danas u privatnom vlasništvu (baka ga je prodala 1953.g) te smo u statusu zaštićenog najmoprimca. Moja sestra se udala prije 15-ak godina i živi u Njemačkoj sa suprugom ( Nijemcem) i posvojenim sinom. Sada nakon toliko godina postavlja pitanje podjele nekretnina između nas dvoje iako ja živim s majkom i svojom obitelji i brinem se za majku te održavam i uređujem taj isti stan. U brakorazvodnoj parnici između mojih roditelja se ne spominje nikakva podjela istih. Zanima me kakva su moja a kakva njezina prava na pokretnu imovinu ( umjetničke slike, namještaj i sl). Unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sestra koja ne živi ovdje već 15 godina pokreće pitanje podjele imovine u stanu u kojem ja živim s majkom. Otac je preminuo 1996.g. ali on i moja majka su bili razveden od 1970. g. Postavljam pitanje da li moja sestra ima nekakva prava na imovinu pokretnu imovinu u stanu u kojem ja živim ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nakon smrti oca nije bilo nikakove ostavinske mase u kojoj bi ona bila eventualni nasljednik ona nema nikakva prava na pokretnine, tu mislim ako ona želi djeliti pokretnine koje su isključivo majčino vlasništvo

do eventualne podjele pokretnina, a i nekretnina-ako ih ima moglo bi doći tek nakon smrti majke.

da li je otac bio vlasnik nečega-pokretnina,nekretnina-u času smrti? ako je, da li ste to podjelili vi i sestra?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da probam pojasniti. Roditelji su se razveli 1970. Otac je otišao iz stana koji je u privatnom vlasništvu. U njemu smo ostali sestra, majka i ja. Postoji samo brakorazvodna parnica, nikakva imovinska, gdje se oni razilaze sporazumno. Otac nije ništa uzeo sa sobom. Umire 1996.g. Sestra se udaje za Nijemca i odlazi u Njemačku ( prije 15- ak godina ). Sve je super ali sada postavlja pitanje pokretnina u našem stanu (umj.slika, biblioteka i sl.). Tko tu sada ima kakva prava ? Da li nakon toliko godina može to tražiti ? Da li to moramo dijeliti ili ne ? Da li ima veze to što se ja brinem cijelo vrijeme o majci i sl. ili ne ? Šta učiniti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija