Jump to content

Ako čestica ima više vlasnika,da li svi vlasnici moraju biti suglasni za upis osobe


varteks

Preporučene objave

Pozdrav,svima! Molila bih da mi netko objasni ako zna, da li svi vlasnici moraju da se slože kod upisa još jedne osobe na česticu?Konkretno, osoba A,B i C imaju svaka svoj udio u čestici od 2453 kvadrata.Ako osoba B i C sklope ugovor samnom o zamjeni 130 kvadrata na način da ja njima prepustim svoju formiranu česticu od 130 kvadrata koje sam vlasnik 1/1(u ovom slučaju put), a oni meni dopuste da ja za tu istu kvadraturu dobijem udio u njihovoj čestici, da li je dovoljno da ugovor potpišu samo osoba B,C i ja ili se mora još potpisati i osoba A? Zatim što znači imati udio u čestici tj.da li bi ja s tim bila ograničena na neki način raspolaganjem svojim dijelom od ostalih koji također imaju udio u toj čestici? I što to znači za osobu A,B i C da li bi oni mogli slobodno raspolagati svojim dijelom u odnosu na mene tj. ako u budućnosti budu željeli prodavati svoj dio u čestici da li to mogu neovisno o meni?Izvinjavam se ako je pitanje malo podugo al molila bih da mi neko razjasni da bih znala što učiniti,hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovorom o zamjeni,vi bi stupili u suvlasnistvo u kojem bi mogli samostalno raspolagati svojim idealnim dijelom,koji u pogledu cjelovite nekretnine nije odredjen,ali je odrediv.

Osobno ja nebi pristao na takav vid zamjene,vec bi prethodno pustio da suvlasnici razvrgnu suvlasnistvo i steknu samostalno vlasnistvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Kod recimo prodaje dijela k.č. ili zamjene potrebno je izvršiti parcelaciju te velike čestice i

formirati jednu od 130 m2 i drugu što ostane .Taj dio od 130 m2 dobiva novi broj samo je tako moguće uknjižiti se .Kod zamjene ili prodaje svi upisani suvlasnici trebaju biti suglasni sa tom diobom .Ne može se dati dio čestice bez parcelacije .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija