Jump to content

dali imamo pravo na odstetu??


connect

Preporučene objave

pozz;

trebam pravni savjet pa ako ima neko tko mi moze pomoci da odgovori...

29.12.2013. na ulaznim vratima u jedan trgovacki centar dok je moja mama taman ulazila,automatska vrata na senzor su se zatvorila i nju su odbacila,te je ona lupila glavom u metalni stok i pala na pod na leda,bila je 1-2 min bez svijesti,dok je dosla malo sebi od soka i sve drugo dosla je hitna i odveli su je na pretrage glave za svaki slucaj.

 

Pretrage-kraniogram,RDG cervikalne kraljeznice,RDG lumbosakralne kraljeznice

Nalaz-pri svijesti,kontaktibilna,orijentirana,GSC:15.odgovara na postavljena pitanja,dogadaja se djelomicno sjeca,otok na glavi zatiljno lijevo

Dijagnoza-Trzajna ozljeda vratne kraljeznice,kontuzija glave i LS kraljeznice,osteoporoza.

Preporuka-nositi schantzovog ovratnika,kontrola neurokirurga

 

Zatim kod neurokirurga nakon 5 dana-anamneza:glavobolja,te bolovi u vratu

nalaz-neroloski bez ispada,GCS15;dijagnoza-st.p.contusinem capitis et distensionem mm-colli.St-p.CVI;terapija-schanzov okovratnik,mirovanje,anelgetici

 

Nakon 7dana opet kod neurokirurga-dijagnoza S13.6,a zbog stalnih bolova u glavi i vratu preporuca se uciniti CT mozga i EEG,pa opet se vratiti na kontrolu.

 

Znaci nije,hvala Bogu,nista polomila,ali ju stalno boli glava od udarca i istegnula je te ligamente na vratu,nosi taj okovratnik vec 2 tjedna i mora i dalje.

 

kad ju je hitna pokupila oni su rekli da ce javit u TC i policiji i da policija moze doci doma kod mame na razgovor,medutim hitna nikom nije javila jel policije nije bilo nigdje a drugi dan kad smo suprug i ja isli u taj TC odnjet papire od hitne da im prijavimo sta je bilo nitko nije imao pojma o tome.Od papirologije imamo samo ljecnicke nalaze od hitne i ja sam uzela broj telefona od jedne gospode koja je bila na samom ulazu kad se to desilo i sve vidjela.

 

dali ona ima pravo na odstetu od tog TC i sto nam je ciniti??

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sta stvarno mi nitko sa foruma nemoze dati neki savjet??!

 

skoro cijelu objavu ste posvetili citiranju medicinske dokumentacije,temeljem koje samo vjestak moze utvrditi o kakvim se posljedicama radi i odrediti visinu nematerijalne stete..

Upit je bio,dali imate pravo na naknadu stete.....Da,ukoliko dokazete odgovornost TC kao stetnika,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Saznajte gdje je uprava TC a i otiđite na razgovor, pa vidite da li se nešto može dogovoriti prije tužbe možda ako tražite i sami nešto ponude.

Kad saznate adresu pokušajte pronaći nekog odvjetnika tko se bavi naknadom štete npr, u prometu pa konkretizirajte zahtjev. Medicinski sudski vještak vam je svakako potreban.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

hvala na odgovorima.uzeli smo odvjetnicu koja vodi slucaj.stvari su se malo zakomplicirale jer je mami na ctu otkriven ugrusak na mozgu koji je nastao uslijed udarca u glavu,bila je hitno na operaciji i sada se jos lijeci.kad se lijecenje kompletno zavrsi predaje se sva dokumentacija i trazi odsteta ukoliko TC ne pristane na nagodbu idemo na tuzbu.

Jos jednom hvala svima i pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija