Jump to content

Zakup poljoprivrednog zemljišta


mrki1704

Preporučene objave

Molim malu pomoć,

Pokušat ću u kratkim crtama pojasniti problem, dakle moji roditelji žive u okolici Virovitice i kako zbog starosti više nisu bili u mogućnosti obrađivati zemljište dali su ga u zakup susjedu koji je istu i obrađivao i sve do sad plaćao dogovoreni najam. Prije malo više od godinu dana otac mi je umro i onda su počeli problemi.... isti taj susjed ne želi plaćati ugovoreni najam nego puno manju cijenu. Majci je poslije ostavinske rasprave pripala sva zemlja jer smo se mi kao djeca odrekli svog dijela u njenu korist, a ona je odlučila dati zemlju u najam drugom čovjeku po puno većoj cijeni nego što je isti susjed plaćao do sad i na koju je pristao bez problema novi najmoprimac.

Međutim kad je bivši najmoprimac to saznao otišao je uzorati više od pola zemljišta bez prethodnog odobrenja ili sporazuma.

Dakle zanima me da li vrijedi još uvijek ugovor koji je on sklopio sa mojim ocem na kojem je tad bila sva zemlja ili je morao ponovno sklopit ugovor sa majkom i da li majka može sklopit ugovor sa novim najmoprimcem, te da li taj stari ugovor prestaje važiti sa smrću mog oca i šta nam je za činiti. Napominjem da taj isti susjed i dalje ubire poticaje od države za istu spomenutu zemlju.

Unaprijed hvala....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija