Jump to content

Problem oko dogovora


duskodugousko

Preporučene objave

Zakonski sam naslijedio 80% nekretnine, a ostatak su naslijedili moj brat i sestra. Dogovorili smo se usmeno da se oni odriču svojeg djela u moju korist uz određenu novčanu naknadu. Dokumenti su ovjereni s moje strane kod javnog biljeznika i poslani njima u inozemstvo( Njemačka) samo da potpišu i ovjere. Nakon 8 mjeseci oni još nisu potpisali dokumente. O nekretnini se brinem samo ja već nekoliko godina.Postoji li mogućnost da se pravnim putem dođe do rješenja, tj. da se ubrza dogovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica da vam se sestra i brat nalaze u inozemstvu čini svaki pravni korak kudikamo dužim od onog koji bi bio postignut dogovorom. Međutim, ukoliko doista ne možete "na zelenu granu" s njima, pokrenite izvanparnični postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (pretpostavljam kako je trenutno u ZK upisano suvlasništvo svih troje, obzirom ste napomenuli kako je riječ o usmenom dogovoru).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija