Jump to content

Promjena odvjetnika koji radi na postotak


leonita

Preporučene objave

Molim za pomoc!

Zanima me kako promijeniti odvjetnika s kojim imam dogovoreno da radi na postotak. Ne zanima me formalnost kako prekinuti punomoc i angazirati novoga, nego isplata ovoga za rad do sada. Parnica je vrlo slozena i vrijednost parnice je velika. Na sudu smo bili prvi put kada taj odvjetnik nije mogao prisustvovati rocistu pa je poslao nekog kolegu odvjetnika i tada je sudac zakazao drugi rok za glavnu raspravu-dakle tada rasprave nije ni bilo. Na drugom rocistu smo isto tako kratko bili jer je predlozena medijacija pa prakticki opet glavne rasprave nije bas bilo. Za par mjeseci na mirenju smo prisustvovali moj odvjetnik, ja i odvjetnik tuzenika (bez tuzenika nije bilo mirenja). Nakon nekih pola godine imali smo glavnu raspravu. Pretpostavljam da bi ovog odvjetnika trebala isplatiti za njegov rad, ali me zanima kako i koliko s obzirom na izlazak na sud? Ugovoren je rad na postotak jer se radi o podjeli bracne stecevine koja glasi na tuzenika. Nisam imala drugog izbora jer sam odselila iz zajednickog stana, podstanar sam i placam njegove dugove. Znam da odvjetnik zasluzuje naknadu za svoj rad, samo ne znam kako se to odreduje.

Molim nekog tko je odvjetnik i tko ima iskustva s tim da mi odgovori!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma znam da se to odreduje po toj tarifi, samo mi nije jasno jel iznos isti i kad je glavna rasprava bila i kad odvjetnik nije bio prisutan nego njegov kolega i tada smo bili svega 10 minuta u sudnici, i drugi puta kada smo kratko bili jer je predlozeno mirenje? Mirenje se naplacuje kao i glavna rasprava, valjda. Sveukupno smo bili 4 puta na sudu, ali prva dva puta nije zapoceta rasprava pa mi nije jasno kako se to racuna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je bio Vaš odvjetnik ili je zamolio kolegu za zamjenu nema nikakvog utjecaja - imali ste opunomoćenika na raspravi, zar ne?

 

Vezano na Vaša ostala pitanja, upravo zbog njih sam Vas uputila na Tarifu, točnije tarifni broj 9. gdje ćete naći odgovore na sva pitanja.

 

No, počnite tako i da kažete odvjetniku da mu želite otkazati punomoć te da Vam izda račun sa specifikacijom obavljenih radnji.

 

Kada ga dobijete, onda ćete imati konkretne info.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija