Jump to content

povlačenje darivanja


anonimno

Preporučene objave

Nakon smrti moje majke ostala je njezina imovina podjeljena na tri dijela između nje, brata i sestre, dakle 1/3 obiteljske kuće i okućnice.

Ujko koji živi u Americi ustupio je -darovao svoj dio, dakle jednu trećinu sestri, koja sada skupa sa njegovim djelom ima 2/3. Međutim, on se kaže predomislio pa želi povući ovakvu svoju ishitrenu odluku. Pošto živi u Americi već trideset godina ne zna kako se to radi. Što on zapravo treba učiniti da ospori ono što je učinio prije mjesec dana ? MOže li mi netko objasniti formu i pravne učinke ovakvog posla ? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da imate nemoze..trebate razlikovati dvije forme u kojoj nije povlacenje nego oustanak i opoziv darovanja.odustanak je mogus dakle kad obveza darovatelja dospije jedino kad toliko osiromasi ili mu se pogorsaju jako imovinske prilike blablabla..a opoziv zbog par razloga npr.isto zbog naknadnog osiromasenja,nezahvalnosti obdarenika, i slicno..poblize pogledajte zakon o obveznim odnosima nn 35/2oo5. ali mislim da u pravilu ovo sto ste gore napisali ne mozete opozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija