Jump to content

Hitno


MRKOPALJ

Preporučene objave

Suvlasnik sam čestice i posjedujem vlasnički list. Namučio sam se kroz dvije godine dok nisam riješio ostavinsku raspravu od djeda. On je zapravo umro pred otprilike 40-ak godina i trebalo je pola stoljeća da se netko od nas nasljednika uhvati posla. Nisu htjela njegova djeca već ja kao unuk. Nakon svih muka, nakon što sam dobio vlasnički list, odem na stranice Geoportala i vidim bespravnu građevinu na svojoj čestici čiji sam udjelničar. Podnesem zahtijev odnosno prijavu MUP-u RH, Građevinskoj inspekciji i inim institucijama jer je lik podnio zahtijev za legalizaciju!!!! Jasno mi je da ga moram tužiti!

Međutim, ne lezi vraže, ta parcela je i ujedno staza za skijanje koju općina nelegalno koristi već 40-50 godina. Pismeno sam ih obavjestio da zabranjujem bilo kakve aktivnosti na toj parceli dok se ne riješe imovinsko pravni odnosi jer sam im podnio i pisani prijedlog. Ne reagiraju. Da li mi netko može pomoći. Kako sastaviti prijedlog za privremenu mjeru kod suda. Što dostavljam kao priloge? Postoji li na internetu sudska praksa? Zašto se općina oglušuje o pisanu zabranu mene koji je upisan kao suvlasnik čestice? Što mi je za činiti? Kojim redosljedom????:moli::moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadao sam se kakvom takvom odgovoru. Moji pravni prednici su bili raštrkani po Kanadi, Australiji i kojekuda, potpuno nezainteresirani za nasljedstvo. Ja sam morao navršiti 18 godina da bih mogao bilo što pokrenuti. Na žalost, saznao sam detalje tek nakon višegodišnjeg istraživanja dijelova rodbine koji su mi bili dostupni. Nisam usamljen slučaj. Ima i gorih.

Ali, ipak, sada sam riješio vlasničke odnose. Postoji li mogučnost da mi se odgovori na pitanje????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija