Jump to content

Isplata nakon razvoda


Luna40

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za savjet po pitanju isplate ulaganja u renoviranje i adaptaciju kuće koja je u vlasništvu bivšeg supruga i njegove majke. Kuća nije stečena u braku ali se je kompletno renovirala u braku, što znači nove instalacije, podovi, pločice, zidne obloge..nova kupaona, kuhinja...detaljno uređenje stubišta..Digla sam i kredit kojim smo uveli plinsko grijanje i na cijeloj kući promijenili staru drvenu stolariju u plastičnu te kupili kombi za muževu firmu koja je također registrirana za vrijeme braka.

Bivši suprug je jednostavno jedan dan otišao i napustio svoj dom, te ostavio mene samu s djetetom u kreditu, koji je za moja primanja prilično velik, i sa minusom na tekućem računu. Tada započinje moja borba za preživljavanje. U ove 4 godine jedva da isplaćuje alimentaciju. Pošto za par mjeseci meni ističe taj kredit, bivši prijeti izbacivanjem iz kuće mene i sina srednjoškolca.

Zanima me, koja su moja prava, imam li pravo na isplatu uloženog u adaptaciju kuće jer se adaptacijom povećala i vrijednost nekretnine? Mora li mi bivši suprug vratiti novce utrošene na kredit za kuću koji sam sama otplaćivala ? Pošto ni minus na tekućem računu nisam napravila sama, mogu li zahtijevati od bivšeg muža podmirenje polovice tog minusa? Za vrijeme braka ulagalo se i u muževu firmu - kupnja alata, kombija...Imam li pravo išta potraživat iz firme, tj uloženog u nju?

Unaprijed zahvaljujem na svakom savjet i prijedlogu, jer sam zaista očajna i u financijskoj stisci. Nakon 20 god ulaganja i odricanja, osjećam se ko beskućnik, jer zaista ne znam kuda ću i kako ako ostvari svoje prijetnje i izbaci nas na ulicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija