Jump to content

Darovni ili ugovor o ustupu i raspodjeli imovine


Joja22

Preporučene objave

Postovani,problem je slijedece naravi:

dok je jos bio u braku sa mojom majkom, moj otac je uz njezinu privolu prepisao na sebe njihovu zajednicku stecevinu - stan, kako bi podigao hipotekarni kredit za kupnju nove nekretnine. Nakon podizanja kredita sredstva je dijelom utrosio na renovaciju stana buduci da mu se nisu realizirali planovi oko kupnje nove nekretnine, a dijelom za uzdrzavanje ljubavnice za koju moja majka nije znala. Nakon sto se rastao od moje majke, otac je zadrzao vlasnistvo nad stanom jer je uvjerio majku da ne mogu rjesiti pitanje imovine nad stanom koji je pod hipotekom, sve dok istu ne otplati te se obvezao na podmirenje rezija za stan u ime iznosa alimentacije prema majci. Naravno, sve je ostalo na usmenom dogovoru. U medjuvremenu moj otac ulazi u brak sa novom zenom, do tada ljubavnicom, koja pocinje tvrditi da ima pravo na polovicu stana mojih roditelja i koja razumljivo negira alimentaciju. Moj je otac u vise navrata, pred brojnim svjedocima izjavio da ce stan koji je stekao sa mojom majkom po isteku hipoteke prenjeti na mene. Pitanje je da li je isto moguce napraviti i prije isteka hipoteke i na koji nacin (darovni ugovor ili nesto drugo), a da njegova sadasnja zena nema nikakvih potrazivanja u slucaju smrti mog oca???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hipoteka nije zapreka za prenos prava vlasnistva,no novi vlasnik treba znati da je nekretninu stekao opterecenu,i da ce se u slucaju nevracanja kredita,banka namiriti iz vrijednosti stana.

Svako besplatno raspolaganje nekretninom od strane vaseg oca u korist vas,nova supruga moze pobijati ukoliko nadzivi vaseg oca.

Sto znaci da je potrebno sklopiti teretni ugovor u vidu dosmrtnog ili dozivotnog izdrzavanja,no po onome sto ste vi napisali je sasvim izvjesno da bi nova supruga vrsila pritisak na vaseg oca da se takav ugovor raskine,no na ocu je zadnja da odluci,a po opisanom cinjenicnom stanju,nevidi se da ima volju za tim.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija