Jump to content

objektivan razlog sklapanja ugovora o radu na određeno vrijeme


leacroatia

Preporučene objave

Pozdrav,

upravo dolazim od inspektora rada. Bio mi je u redovnoj kontroli prije mjesec dana i danas išla potpisati zapisnik kad ono idem na Prekršajni sud. Ostala u šoku jer nije bilo nikakvog prigovora na način koji radim.

Uglavnom imam dva radnika prijavljena na određeno vrijeme, jedan 1,5 godinu a drugi 1 godinu. Ugovor o radu na određeno vrijeme kupljen u Narodnim novinama, i on je u redu popunjen ali inspektor kaže da sam morala navesti objektivan razlog sklapanja ugovora. Iskreno sam odgovorila da za to nisam imala pojma. Na pitanje zašto radnici nisu dobili ugovore na neodređeno opet ja iskreno odgovorila da sam im samo usputna stanica do boljeg posla. Prije mjesec dana jedan od ova dva radnika mi je dao otkaz jer je dobio posao u inozemstvu, četri dana nije radio, posao propao i vratio se nazad kod mene. U ovih 1,5 godinu odlazio je na taj način već 4-5 puta, ne znam ni sama točno. Drugi radnik cijelo vrijem traži posao u struci i misli otići čim mu se pruži prilika, meni je to jasno i nemam problema s tim. Međutim inspektor mi kaže da to nisu opravdani razlozi....

Šta mi je činiti? Zar u zakonu ne stoji da mogu biti do tri godine na određeno vrijeme zaposleni????

Poduzeće mi loše posluje, krajem prošle godine zatvorila sam dva prodajna mjesta, ove godine ću vjerojatno zatvoriti još jedno, ili morati jednog radnika otpustiti. Uglavnom ako dobijem kaznu morati ću to čak napraviti i prije nego što sam to planirala.

Tražim savjet što prije....

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu na određeno vrijeme se može sklopiti za zasnivanje radnog odnosa čiji je prestanak unaprijed utvrđen objektivnim razlozima, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja.

Taj objektivni razlog može biti i najčešće je -povećani opseg psola, nastupanje određenog događaja je npr. zamjena odsutnog radnika,a izvršenje određenog posla- npr. ako firma ugovori obavljanje nekih poslova na određeni vremenski period i za te potrebe zaposli radnike na određeno vrijeme.

Prekršajni postupak ste lagano mogli izbjeći da ste u ugovore tih radnika umetnuli odredbu da se zapošljavaju zbog povećanog opsega posla.

Ovi interni dogovori s radnicima su s ljudske strane za svaku pohvalu jer je malo poslodavaca koji izlaze u susret radnicima na taj način (uzastopno vraćanje na rad i davanje prijelaznog rješenja osobi koja traži posao u struci).

E sad, za sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme protivno odredbama zakona o radu je predviđena kazna od 31 do 60 000 kuna jer se to smatra težim prekršajem poslodavca.

Ne znam da li su u Zapisniku o inspekcijskom nadzoru navedene povrede odredaba Zakona o radu (trebalo bi biti).... uglavnom ponudite radnicima nove ugovore o radu u kojima je navedeno da se zapošljavaju radi povećanog opsega posla ili bilo kojeg drugog razloga od ovih koje sam gore navela....a u postupku ćete morati uvjeriti sud da su zaista zaposleni iz tih razloga,a ne "prema dogovoru" jer to nije zakonski opravdan razlog za sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

inspektor je napisao prekršaj opisan u članku 293. stavka 1. podstavak 1. kažnjiv po stavku 1. i 2. istog članka Zakona o radu (Narodne novine broj 149/9, 73/13) jer u ugovorima o radu sklopljenim sa radnicima nije naveden objektivan razlog sklapanja ugovora o radu. U uvodu kaže na temelju članka 109.a Prekršajnog zakona (Narodne novine br. 107/7 i 39/13 daje se obavjest i onda ovo predhodno što sam napisala.

Što se tiče ispravljanja pogreške i novog ugovora to sam danas učinila, međutim mene zanima šta da kažem sudcu zašto to nemam. Takvu kaznu da dobijem odmah mogu zatvoriti poduzeće i sve poslati na biro.

Kakav prijedlog mogu podnest sudcu za provođenja dokaza o svojoj obrani, da mi sudac umanji kaznu. Isto tako mi je inspektror rekao da važi i onaj zakon da djelatnik može biti zaposlen na određeno vrijem do 3 godine, imam li u tome bilo kakav temelj za obranu??

Svaki prijedlog pomoći prihvaćam, jer u protivnom bojim se da nikako neće biti dobro za mene.

Hvala unaprijed!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija