Jump to content

Voznja za vrijeme privremene zabrane voznje


matej030

Preporučene objave

pozdrav, molim vas da mi odgovorite na par pitanja i date savjet.

 

vozio sam za vrijeme zabrane voznje.

prosle godine sam vozio pod utjecajem alkohola i zbog toga dobio zabranu voznje. na to se nisam zalio i dobio sam zabranu voznje u trajanju 6 mjeseci i novcanu kaznu 1100kn.

danas, za vrijeme trajanja zabrane, sam vozio i ulovili su me.

na licu mjesta sam dobio sam rjesenje o prekrsaju na koje bi se zalio.

prijavljeno mjesto stanovanja mi je u Virovitici, tamo je i auto registriran, a uhvacen sam u Zagrebu gdje radim ali mi je prebivaliste u Virovitici.

 

Za zalbu znam da trebam priznati krivicu i objasniti olakotne okolnosti ali ne znam dal da navodim da mi je potrebno zbog posla. Takoder mogu li navesti lose financijsko stanje za umanjenje kazne. zbog toga me muci to sto nisam prijavljen u zagrebu a tu radim.

 

molim vas za savjet, na koji nacin i kome da se zalim te sto mogu ocekivati, kakva je maksimalna a kakva minimalna kazna i koja je sansa da mi uvaze zalbu.

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na brzom odgovoru

 

na nalogu nije navedena kikakva preporucena kazna. pise samo kada sam vozio, gdje sam vozio, i da imam pravo zalbe na to.

dali mogu ocekivati 5000kn i 12mj dodatne zabrane, bez zatvora, ili postoji mogućnost da se dobije i manje?

i dal je realno ocekivati smanjenje na te minimume ili je to nerealno?

takoder dali ima utjecaja cinjenica da sam imao zabranu zbog voznje po utjecajem alkohola sto nije isto kao ovo, pa dali u zalbi mogu napisati da nisam ranije bio kaznjavan zbog ovakvog prekrsaja ili se ovo svejedno smatra drugim prekrsajem pa ne mogu to navoditi u zalbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, radi se o obavijesti o tvojim pravima (čl. 109. a PZ-a), a to znači da će podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu. Ništa ti neće dolaziti doma sve do sudskog poziva, tako da se nemaš na što žaliti, nego ćeš na sudu reći što misliš da treba.

 

Što se tiče kazne, policija će tražiti sve - novčanu, zatvorsku, bodove i zabranu, ali sud će odlučiti što je dovoljno. Najčešće se dobije novčana, bodovi i zabrana (zatvor sigurno nećeš dobiti), ali u umanjenim iznosima/trajanju. Npr., u slučaju priznanja, kajanja i olakotnih okolnosti, možda se dobije 2000 kuna novčane kazne, 3 boda i 4 mjeseca zabrane upravljanja. Mislim da ova zabrana može biti i kraća, ali da se uvijek dobije barem 1 mjesec. Sad, kako će odlučiti u tvom konkretnom slučaju, nemam pojma, ali osloboditi te neće, jer je i namjera te kazne da ne voziš u određenom roku, bez obzira na potrebe.

 

Što se tiče samog prekršaja, upravljanje pod zabranom je jedan od najtežih i nema bitnog utjecaja kako si dobio onu prvu zabranu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija