Jump to content

Oteta terasa


m0artin17

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za pomoć/savjet. Naslijedio sam stan na moru od strica. Budući da se radi o zgradi na dva kata, imam i susjede. Ispred zgrade svaki susjed ima jednaku terasu. Buduci da mene u tom stanu nikad nije bilo, dosao sam tek 5 godina nakon sto sam ga naslijedio, susjed je moju terasu prikljucio svojoj srusivsi pregradni zidic. Meni je ostavio nuzni prolaz do stepenica za stan. A moju terasu ne želi mi vratiti. Nikada je nije kupio, on ju je kad je stric umro, preko noći pregradio. Za to imam i svjedoke. Što da radim, kako da povratim svoju terasu. Dogovora s njim nema, psuje i ponizava me, a jos me i pokrao...Kako da vratim svoju terasu, radi se ipak o prvom pojasu uz more, bitna mi je...Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Ako je kuća uknjižena i ako je terasa građena na čestici koju ste Vi naslijedili ,tada možete ustati vlasničkom tužbom za vraćanje Vašeg vlasništva .Vlasnička tužba ne zastarijeva .Vi morate imati vlasnički list ,kopiju katastarskog plana kako bi se nekretnina mogla identificirati .

Nitko ne može samo tako prisvojiti tuđe vlasništvo . Sa valjanim dokumentima (izvadcima koji nisu stariji od 6 mj. ) otiđite odvjetniku da Vam sastavi tužbu .Odvjetnik može i ne mora Vas zastupati kako bi izbjegli troškove zastupanja .Trebate biti sigurni da osoba koju tužite nije kupila taj dio ili mijenjala sa osobom koju ste naslijedili .

Za početak obratite se dotičnoj osobi pismenim putem ,pošaljite pismo preporučeno ,a u pismu ga upozorite da je terasa Vaša te da ga molite da u razumnom roku od najduže 15 dana oslobodi Vašu nekretninu od osoba i stvari kako ne bi bili prisiljeni ustati vlasničkom tužbom za povrat vlasništva ,te tražiti naknadu prouzročene štete nastale rušenjem pregrade , te onemogućavanje korištenja vlasništva .

Vi se se suzdržavajte od svake svađe i usmenih prijetnji sve činite pismenim putem bez uvredljivih riječi .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala najljepša. U kupoprodajnom ugovoru mog strica, piše da je kupio stan, također sa dvorištem - koje je ustvari terasa. Tu je terasu on imao još od 1976, dok 2009 dotični to nije pregradio. U katastarskom planu, u uredu u Krku, stranica na kojoj je dotična zgrada, je istrgnuta. Odnosno, točno je istrgnut dio koji prikazuje tu zgradu i terasu. Tako da mi ostaje jedino ugovor, kao dokaz, i svjedoci. Stric nikada nikome nije ništa prodao, to garantiram, jer on s tim susjedima nije razgovarao 30.godina, a kamoli da bi im što potpisavao ili prodavao. Obratit ću mu se pismenim putem, to mi se čini najrealnijim. Naravno, ja se suzdržavam od bilo kakvih verbalnih okršaja, jer cijelo naselje ima problema sa njime. U nekoliko je navrata bio privođen zbog nasrtaja na susjede. Hvala vam puno na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija