Jump to content

krađa podataka od poslodavca


bonitabanana

Preporučene objave

Poštovani, da li mi netko može odgovoriti. Radnik me tuži za nedopušteni otkaz jer ga je dobio za skrivljeno ponašanje. U međuvremenu sudu šalje podatke koje je ukrao iz kompjutera tvrtke. Što mi je činiti, jer se radi o krađi podataka? Ne znam u koje to pravo spada i jel ga imam pravo tužiti?

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko svakog može tužiti, no čini mi se da se ovim činom hvatate za slamku s obzirom na mogućnost da bi ovaj otkaz mogao završiti ne onako kako ste to zamislili (moj osobni dojam). Što se tiće kvalifikacije krađe, morali bi biti malo precizniji oko objašnjenja o čemu se ovdje zapravo radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Rubens, radnik mi je izvlačio čuvane podatke u softveru kompjutera, programsko rješenje što je i povreda atorskog prava, a usputno je izvlačio podatke o ulascima i odlascima iz kompača vjerojatno želeći se pravdati da je radio više nego što je trebao-a što je laž jer smo oboje ukucavali njegovu šifru. Isti taj radnik umjesto da polog dostavlja banci svaki dan ostavio je polog od 14 dana u blagajni te je kod pljačke uredno predao sav novac. Otišao je bez da me ikako upozorio i odnio hrpu robe-tj ukrao je iz mog prostora. Može malo optimizma za mene kaoposlodavca ili je fakat radnik uvijek u pravu i kad laže i kad krade?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što navodite dobri su argumenti u parnici vezano uz dokazivanje opravdanosti prestanka ugovora o radu, a što se ovog drugog dijela tiče, ne vidim tu nikakvu štetu ni pljačku već samo povrede ugovorenih obveza iz radnog odnosa, pa eto......sretno dalje uz napomenu da u svakom slučaju potražite ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć te će u tom sučaju takva osoba znati kada i kako adekvatno upotrijebiti činjenice i dokaze u postupku koji mogu ići Vama u korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija