Jump to content

prodaja kuće i podjela


naivna

Preporučene objave

Molim pomoć. Živjela sam u izvanbračnoj zajednici pet godina sluzbeno a nesluzbeno i duplo više vremena. S sada već bivšim zaručnikom kupila sam kuću. On je digao kredit za kupnju kuće (pola iznosa cijene) a ja sam sudjelovala u kupnji s drugom polovicom u gotovini (svjedoci su ljudi koji su prodali kuću). Bivši je upisan kao vlasnik kuće koja je kupljena u travnju 2008.g.,a ja sam od prosinca iste godine prijavljena prebivalištem na adresu kuće iako smo od prvog dana kupnje zajedno tamo živjeli. 2013.sam iselila nakon prekida zbog preljuba. Koja su moja prava kod prodaje kuće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam upisana jer sam u vlasništvu pola druge nekretnine koju sam nasljedila od roditelja pa bi platili veći porez,a za ugovor o zajmu ne znam jer se ne kužim u te zakonske šeme,zato i pitam i tražim pomoć kaj da radim. Uglavnom,navodno on bi mi na sudu priznao pola kuće a mene zanima da li dogovorno prodati kuću i podijeliti novac ili ići na sud ako ga mogu doslovce oguliti (zbog preljuba),imam li pravo i na koliko obzirom na godine zajednickog života?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

preljub nema ama baš nikakav uticaj na podjelu zajedničke imovine.

ako je voljan na sudu priznati suvlasništvo kao zajedničku stečevinu prihvati 1/2 kuće.

ako sud donese rješenje da je kuća zajednička stečevina u suvlasništvu 1/2 i 1/2 nebi trebalo biti poreza.

 

osim 1/2 kuće kupljene gotovinom imala bi pravo i na povrat od 1/2 svode uplaćene za otplatu kredita u vrijeme zajedničkog života (ili povečanje omjera vlasništva. kako se dogovorite i sud odluči)

sa zahtjevom za povrat 1/2 isplaćenog za otplatu kredita sačekaj do priznanja za uloženo u kupnju kuće.

 

u biti 1/2 kuće je tvoja osobna imovina druga 1/2 se djeli kao zajednička stečevina ili isplata 1/2 iznosa uplaćenog za otplatu kredita u vrijeme zajedničkog života.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo rješi vlasništvo/suvlasništvo stana. isplatu za plaćene rate kredita tjekom zajedničkog života. ako pristaneš da on proda stan ? koliko ćeš dobiti.

 

Vlasništvo mi ne osporava i želi se dogovoriti van suda,dogovorili smo maksimalnu minimalnu cijenu,kako i šta sastaviti da se zaštitim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija