Jump to content

Obavljanje posla višeg tarifnog razreda za placu nizeg


nixxon

Preporučene objave

Postovani, situacija je slijedeca.

 

Zaposlen sam na odredeno u veljaci prosle godine i ugovor mi se produzuje iz mjeseca u mjesec. U pocetku sam dobio ugovor o radu i radno mjesto sistematizirano kao 4. tarifni razred po prilogu o sistematizaciji tipicnih radnih mjesta, a koji prilog je sastavni dio kolektivnog ugovora.

 

Od listopada prosle godine rasporeden sam na zahtjevnije i odgovornije radno mjesto (poslovoda smjene) koje ima veci minimalni koeficijent slozenosti te bi iz toga trebala proizici i veca placa. Medutim, pod pritiskom nadredenih radio sam na tom radnom mjestu a ugovor o radu je ostao neizmjenjen, odnosno s nizim koeficijentom i placom.

 

U svibnju o.g. dobivam novi ugovor o radu, ovog puta s jos nizim koeficijentom (2. tarifni razred) te drasticno manjom placom iako u naravi i dalje radim na istom radnom mjestu (5. tarifni razred).

 

Razmisljam o skorom odlasku iz firme, imam li temelja pravnim putem potrazivati razliku u placi?

Sto u slucaju ozlijede na radu buduci radim nesto sasvim drugo od onoga sto mi stoji u ugovoru o radu?

Sto u slucaju ozlijede nekog od mojih podredenih, buduci sam po prirodi radnog mjesta koje u naravi obavljam odgovoran za provedbu mjera zastite na radu i protupozarne zastite u zoni svoje radne jedinice?

 

U kolektivnom ugovoru i u ugovoru o radu postoje clanci koji propisuju da po nalogu svog nadredenog obavezan privremeno obavljati poslove drugog radnog mjesta (trenutna situacija, a privremeno traje vec 8 mjeseci) te da ce mi se za to obracunati i isplatiti placa za te poslove ako je to meni povoljnije.

 

Dakle, po mom shvacanju, izravno krse odredbe kolektivnog ugovora i ugovora o radu.

 

Molim savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danasnjim danom mi istice ugovor o radu. Ponuden mi je jucer opet isti, nepovoljniji, ugovor. Za sada ga nisam potpisao.

 

Ocekuju me radne subote i nedjelje do daljnjega. Buduci preko vikenda ne radi sluzba ljudskih resursa, kakav je moj formalno pravni status kada sutra dodem na posao bilo s potpisanim ili nepotpisanim ugovorom kada ga nemam kome predati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija