Jump to content

Isplata sredstava u j.d.o.o.


Janko Strižić

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za pomoć. Kolega i ja smo otvorili j.d.O.o. preko kojeg bi u slobodno vrijeme davali intelektualne usluge. Obojica smo zaposleni u velikim tvrtkama koje uplaćuju doprinose. Nemamo zaposlenih za sada.

Ono što mene zanima je koje su nam manevarske mogućnosti isplate sredstava?

Malo sam čitao brošure porezne uprave pa me zanima možemo li sami sebi isplatiti dohodak od kapitala, odn. nešto kao predujam dobiti - to se sada navodno može i prije isteka kalendarske godine i utvrđivanja godišnje dobiti.

Vidio sam isplatu i kao varijantu drugog dohotka - porezi i prirezi su mi jasni, ali doprinosi nisu. Koliko sam shvatio firma mora na drugi dohodak opet uplatiti doprinos.... - bez obzira što naša matična firma već uplaćuje doprinose za nas???

 

Eto, zamolio bih da mi netko objasni na koji način direktor i član uprave mogu sebi isplatiti sredstva sa računa tvrtke koja nema zaposlenih, a navedeni direktor i član uprave rade u drugoj tvrtki koja redovno plaća doprinose.

 

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvrtka bi, zakonski gledano, trebala imati prijavljenog direktora makar na pola radnog vremena. Ali to je sivo područje.

 

Isplata sredstava moguća je još i: putem ugovora o djelu, putem ugovora o zakupu prostora, na kraju godine kada se utvrdi dobit i plati porez na istu, zaposlite studenta rođaka :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija