Jump to content

Osporavanje ugovora o doživotnom uzdržavanju


Zoki1978

Preporučene objave

Molim pomoć!

 

Pokojni ujak priznao je dijete svoje prijateljice da je poštedi sramote (što joj i nije baš uspjelo) i to je bilo prije 30 godina.Odmah nakon priznanja majka i dijete sele u NJemačku i javljaju se svako toliko telefonom reda radi dok je dijete još bilo malo.Prije 10-ak godina ujak je nažalost preminuo i kontakti prestaju i sada se sva imovina koja glasi na baku dijeli na moju mamu i na tu djevojku.Djevojka se u međuvremenu nije niti pojavljivala niti se javljala jer nema zbog čega kada zna da joj to nije baka,ali uredno se pojavila na ostavinskoj raspravi i zahtjevala svoj dio nakon ujakove smrti,što je bilo baš ništa na našu sreću.

Sada se naravno može pretpostaviti da će isto učiniti i nakon bakine smrti,pa bi se htjeli osigurati da se to ne dogodi.Rečeno nam je da se oporuka može pobijati kao i ugovor o doživotnom uzdržavanju.Sklopljen je ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa mamom,ali ispada da se na njega plaća porez (što nam je odvjetnik koji nas je savjetovao krivo rekao) pa on otpada jer nemamo toliko za platiti i moramo ga raskinuti.

Da li postoji neka varijanta da se osiguramo od pobijanja ugovora ili oporuke??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija