Jump to content

Obiteljski čl. 352 i CZSS


adastera

Preporučene objave

Pravomoćnom i ovršnom presudom od 2010. dobivam pravo nakon 6 mjeseci neplaćanja alimentacije na privremeno uzdržavanje o kojem je CZSS donio rješenje, a time i počela isplata za djecu, shodno obiteljskom zakonu, zakonu o općem upravnom postupku .... tada mi je pravnica centra napomenula da imam zakonsko pravo isplate u trajanju od 3 godine (čl. 352, st.1, obiteljski zakon).

 

 

Početkom ove godine, kada je zapravo počela treća godina isplate, iz centra mi ponovo traže ovršnu ispravu, na način, da tužim bivšeg zbog neplaćanja alimentacije, te da po presudi suda, to donesem i da će onda centar temeljem te nove ovršne isprave nastaviti isplaćivati tu zadnju, treću godinu. Do sada već imam dvije odluke Centra da mi se isplaćuje privremeno uzdržavanje, temeljem pravomoćne i ovršne presude suda u Zagrebu.

 

 

U dva navrata pokušavam s tužbom, obje su odbačene, jer je naznačeno da se ovrha vrši nad primanjima i prihodima. Naime, bivši nije zaposlen, radi na crno, nekretnine i pokretnine za ovrhu nema, te mi je pravnica CZSS savjetovala, kad nema ništa neka napišem nad primanjima i prihodima. Ujedno imam i presudu Kaznenog suda, te u rujnu mu ističe rok u kojem mora platiti sve zaostatke u protivnom je moguće da će završiti u zatvor.

 

 

Pitanje:

1. U kojem članku, kojeg zakona, piše, da nakon dvije godine primanja privremenog uzdržavanja od strane CZSS, sam dužna ponovo donijeti bilo kakvu ovršnu ispravu, a da bi mi se isplatila i treća godina privremenog uzdržavanja, sukladno čl. 352, st. 1 obiteljskog zakona (ne ovog od 2014!)

 

 

2. U ovršnom prijedlogu nemam koga napisati – poslodavca, kao ni nekretninu ili pokretninu, te time ispada da ukoliko ne donesem presudu koja je u korist moje djece, da onda CZSS nije niti dužan izvršiti isplatu te treće godine?

 

 

Molim bilo kakav savjet jer me vozaju već 6 mjeseci! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija