Jump to content

Ovrha na izmišljeno ime


spalatus

Preporučene objave

Ako neko ima volje, molila bih da mi pomogne :-)

 

Prije 6 godina sam kupila stan i nisam odmah promijenila ime na režijama. U jednom trenu mi je počeo stizat račun od toplane na ime i prezime jako slično mom imenu i prezimenu i ja sam mjesecima ostavljala te račune na oglasnoj ploči dok nisam shvatila da su moji. Nemam pojma na temelju čega je toplana promijenila podatke i otkud im to ime i prezime. Nakon pet godina dolazi na to imaginarno ime opomena pred ovrhu nekog odvjetničkog društva, i na moj upit o čemu se radi kažu da me toplana još tada tužila jer nisam par mjeseci platila račune. Svi računi su naknadno plaćeni (kad sam shvatila da su moji), al ostali su troškovi ovršnog postupka plus kamate koje su se nakupljale sve te godine da ja nisam uopće znala za to.

 

Moje pitanje glasi: Ovršni postupak se vodi na to imaginarno ime i prezime a računi su na moje ime, pošto sam u međuvremenu poslala toplani kupoprodajni ugovor i napravili su promjenu (odbili su mi odgovoriti na temelju čega su napravili prvu promjenu). Da li postoji način da se meni blokiraju računi zbog te ovrhe? Da li oni postupak mogu preimenovat na moje ime, pošto računi koji su bili predmet spora sad glase na moje ime? Postupak je pokrenut prije pet godina. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje sa radi o promašaju pasivne legitimacije što se tiče ovršnog prijedloga. No Vi ste bili dužni nakon kupovine stana na temelju kupoprodajnog ugovora obavijestiti davatelje usluga i izvršiti promjene tako da računi i režije stižu na Vaše ime. I kako je baš Vama počeo stizati "račun od toplane na ime i prezime jako slično Vašem"? Znači znali ste da je račun za Vaš stan. Pretpostavljam da su računi i dalje dolazili na ime i prezime bivšeg vlasnika stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija