Jump to content

zajedničko vlasništvo kod etažirane nekretnine


gor

Preporučene objave

Poštovani molim Vas pomoć u svezi zajedničkog priključka za vodu u etažiranoj kuću sa dvije etažne jedinice,od kojih moja etazna jedinica iznosi 1/4 od ukupne kuće koja se nakon etažiranja vodi kao stambena zgrada sa zajedničkim priključcima....e sad kod nas je sporno to da suprotna strana želi odvojit brojilo vode tj.prijeti tužbom .Zanima me moram li pristati na odvajanje vodenog priključka koji je sada zajednički i plaćamo vodu po broju članova domaćinstva(odvajanje predstavlja nepotrebni trošak za mene)tj.može li me sudskin putem prisilit na isto....?

Također prijedlog suprotne strane je da me isplati 1/4 cijene novog vodomjera i radova(cijevi i majstor) ili ja da isplatim 3/4 ukupne vrijednosti novog priključka.

Dali je takav zakonski omjer plaćanja takve stvari ili pola pola ili novi priključak ja financiram 1/4 a suprotna strana 3/4

Hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-) hvala na mišljenju

Da ali niste uzeli u obzir to da ja ne želim odvajat isto,tj.da meni odgovara trenutačno stanje plaćanja potrošnje vode po članu domacinstva.Dakle prijedlog suprotne szrane ptedstavlja za mene nepotreban trošak.

Mene je zapravo zanimalo koliki su zakonski omjeri sufinancitanja novog brojila ukoliko bismo se dogovorili da radimo novo .....

Dakle vrijedi li i ovdje solidarno plaćanje ili se vodeni priključak kao i cijevi smatra kao stvar koja je zajedničko vlasništvo ali većina udjela nije određena bez obzira što je odrrdiva(u elabotatu etaziranja koji je potpisan i preko suda potvrđen)

Dakle meni bi razuman prijedlog bio pola-pola?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija