Jump to content

Ovrha na dijelu nekretnine i mogućnost etažiranja


marija1983

Preporučene objave

Poštovani,

molila bih vas za savjet. Naime, moj muž je vlasnik 1/10 obiteljske kuće. Suvlasnici ostatka kuće su njegovih troje braće (svatko po 1/10, kao i moj muž) te majka (5/10).

Prošle godine smo predali zahtjev za legalizaciju jednog manjeg, nelegalnog dijela te kuće, dobili smo rješenje o legalizaciji i sada čekamo rješenje o plaćanju komunalnog i vodnog doprinosa. Nakon što ga dobijemo i platimo, želimo etažirati kuću jer smo se načelno već svi dogovorili čiji je koji dio, te smo i uložili u uređenje svojih dijelova kuće.

Međutim, nedavno smo saznali da je na 1/10 kuće (u vlasništvu jednog od braće) pokrenuta ovrha zbog neplaćanja kredita u jednoj banci te ovrha za neplaćenu alimentaciju. Banka je prva u prioritetu naplate. Naglašavam da na nijednom dijelu nekretnine nema nijednog tereta, ovršitelji su dobili pravo na naplatu putem imovine jer se očito nisu uspjeli naplatiti putem računa.

Nas sada zanima da li je, s obzirom na ovrhu na 1/10 nekretnine, moguće etažirati nekretninu? Brat je još uvijek vlasnik 1/10 na koji mu idu ovrhe, ali ako banka ne uspije prodati nekretninu, pretpostavljam da ona postaje vlasnik. Što u tom slučaju?

Da li postoji mogućnost da samo moj muž i jedan od njegove braće napravimo etažiranje (izdvojimo svoje dijelove), uz suglasnost ostalih suvlasnika kuće?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija