Jump to content

pravna pomoć oko skrbništva


gogavski

Preporučene objave

Poštovani,

od supruga sam otišla u 10.mj.2013. na stan gdje sam bila sam živjela sama sa kćerkom,u prvom mjesecu ove godine preselile smo u drugi stan,iako je u međuvremenu dijete boravilo i kod oca koliko i kod mene. Razlog odlaska od supruga je bio taj što su još od prije tri godine bili narušeni bračni odnosi jer me je suprug fizički napao i od tada je sve krenulo nizbrdo,koliko god on pričao da mu je žao. Svađe su postajale učestale,gotovo svaki dan i nažalost dijete je većinu naših svađa čulo. U petom mjesecu ove godine sam preselila kod dečka u Petrinju u njegovu kuću,u kojoj on također živi sa svoje dvije maloljetne kćeri. Iako smo preselile u drugi grad kćer je nastavila ići u Sisak u školu i također viđati oca koliko i mene. Po priči dijeteta shvatila sam da je moj suprug njoj često govorio protiv mene iako ja nikada nisam pred njom loše pričala o ocu.

Sud u Sisku je i odredio da nas zastupa Centar za socijelnu skrb Petrinja,gdje smo i bili na razgovoru oboje. Naravno svatko od nas je iznio svoju priču,ali smo se dotakli i teme kada je suprug fizički nasrnuo na mene,zbog čega su ga sa Centra za socijalnu skrb odmah evidentirali u policiji kao nasilnika u obitelji. U međuvremenu policija je pronašla njegov dosje u kojem je navedeno da je prije 8 godina nanio u Sunji čovjeku teške tjelesne ozljede i bio osuđen na dvije godine uvijetne kazne te je dobio i novčanu kaznu.

Pošto samo ja imam prijavljenu adresu prebivališta u Petrinji,a moja kćer je ostala prijavljena na staroj adresi kod oca,Centar u Petrinji je rekao da njih dvoje još idu na razgovor u Sisak u Centar gdje ja,iako je dijete maloljetno ne smijem prisustvovati. U razgovoru s nama su se dotakli i toga da zašto dijete ne bi živjelo kod oca u Sisku jer tamo pohađa školu i jer joj otac ima svoj stan,jer nije u interesu dijeteta da putuje svaki dan iz Petrinje u Sisak. Ja sam predložila da ću dijete preseliti u školu u Petrinji pa neće biti putovanja,a oca će normalno viđati,no međutim on se s time ne slaže pa će sud morati odrediti koju školu će dijete pohađati. Izjava centra je bila da ako otac ne pristane na preseljenje škole djete će pripasti njemu na odgoj i čuvanje.

Ja se sada bojim da moj suprug,koji je već digao ruku na dijete(8 god.) koje se pri tome upiškilo ,dobiti skrbništvo i da će je dodijeliti u potpunosti njemu,iako se ja ne slažem da ona živi s ocem koji je nasilan.Isti nema ni financijskih mogućnosti brinuti se za djete jer više puta djete ne doručkuje i sam je molio da bude kod mene jer nema djetetu šta dati jesti.Djete je privrženo jako ocu i želi živjeti s njim i ne želi mjenjati školu.Napominjem da je djete izmanipulirano od strane oca i stalno govori protiv majke.

Molit ću vas ako možete da mi date savjet kako da riješim slučaj u svoju korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija