Jump to content

Ovrha za telekomunikacije


Fragolina9

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Danas sam u pošti podigla ovrhu od Hrvatskog Telekoma (u sandučiću je stajala već nekoliko dana, budući da tada nisam bila kod kuće). Dugujem 281 kn + 962 kn za troškove postupka.

Na rješenju piše da je doneseno 06.06.2014., a na koverti od rješenja stoji datum 01.07.2014. (pretpostavljam da su mi ga tada poslali). E sada, mene zanima postoji li zastara za te moje račune, budući da sam čula da je zastara godina dana, a datumi dospijeća računa su navedeni od 17.09.2012. do 17.06.2013., dakle po tome samo ovaj račun od 17.06.2013. nije u zastari.

 

I još jedno pitanje - ukoliko je stvarno nastupila zastara, računa li se rok od 8 dana za podnošenje prigovora od trenutka kad sam u pošti preuzela ovrhu, ili od trenutka kada su mi je poslali (dakle 01.07., ono što piše na koverti)?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uložite prigovor na ovrhu i navedite da je za sve račune osim jednoga nastupila zastara (1 godina). Iako mi nije jasno ako ima više računa u razdoblju skor 2 godine a glavnica je 281 kunu? Rok za prigovor na ovršno rješenje je 8 dana o primitka istoga s time da se u taj rok ne računa dan kada je rješenje preuzeto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glavnica nije velika, računi su malenih iznosa (25, 30 kn) jer se radi o pretplati na neku povoljnu tarifu (ni ne sjećam se više, budući da ju nisam nikad koristila - a sad vidim da mi to stvarno nije trebalo).

 

Znači iako je možda u pošti ta ovrha stajala tjedan dana, imam još vremena za prigovor jer sam ju tek danas preuzela?

 

P.S. Nakon prigovora se plaća pristojba od 100 kn, zar ne?

 

Hvala puno!! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija