Jump to content

savijeti u gruntovnici


geadata

Preporučene objave

Zahvaljujem se na odgovoru, imam problem sa upisom. Imamo kuću sa dva vlasnika upisanim u gruntovnicu i trećim izvanknjižnim vlasnikom koji imam sve papire i dokaze o vlasništvu (darovni ugovor, građevinsku dozvolu za adaptaciju stana u potkrovlju, suglasnost vlasnika da se može urediti potkrovlje), imamo riješeno i etažiranje, i potpisan međuvlasnički ugovor, ali imamo problem kako da sad tog trećeg vlasnika upišemo u gruntovnicu i nastavimo sa planiranim etažiranjem. Ako mi možete dati nekakvu informaciju bio bih vam zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je objekat se vodi na dva suvlasnika jedan ima 4/8 a drugi ima 1/3 i 3/8, no da vam pokušam objasniti kornološki. Objekat se nalazi u Zagrebu, to je obiteljska kuća koja je kupljena od strane moga djeda 1957 godine, pošto smo imali dosta imovine i većina te imovine je bila na djeda i baku te na strica, ta je kuća kupljena i upisana na moga tada malodobnog oca pošto on nije na sebe imao ništa upisano. Kuću su kupili po pola moj djed i brat moje bake i njegova supruga, tako da su vlasnici postali moj otac u 1/2 i brat od moje bake u udjelu od 3/8 i njegova supruga u udjelu 1/3 udjela. Nakon smrti brata moje bake i njegove supruge vlasnik postaje njihov sin, nasljedno u svim udjelima, i tako postaje vlasnikom u tim njihovim udjelima skupa sa mojim ocem. Kuća se sastoji od prizemlja gdje su dva stana jedan veći jedan manji, na gornjem katu su jedan veliki stan i stan u potkrovlju koji je bio uređen tek negdje 1980 godine od strane mojeg oca i strica, dogovor između njih dvojice je bio da će stric ostati u stanu na prvom katu i brinuti se za djeda a moj otac je sebi uredio potkrovlje (postoji valjana građevinska dozvola i suglasnost drugog suvlasnika da se može urediti potkrovlje). 1998 godine moj otac i njegov brat sklapaju darovni ugovor na inzistiranje njegovog brata, međutim taj ugovor nije bio dobro napisan tj, pisan je tako da samo jedan od braće bude riješen naravno stric, moj otac u darovnom ugovoru daje kompletan svoj suvlasnički udio od 1/2 udjela mome stricu dok ovaj njemu daje svoj suvlasnički dio potkrovlja i pripadajućih podruma sa okućnicom, naravno da se stric mogao upisati na udio od 1/2 dok se moj otac nije mogao uknjižiti na stan, nakon nekog vremena moj otac umire u svom tom šoku naravno da kod bilježnika na ostavinu nismo išli sa odvjetnikom i naravno da smo ostali zakinuti, bilježnik nije htio upisati stan pošto nije imao jasno opisanu nekretninu niti je imao kvadrate od tog stana u potkrovlju i podruma a i taj darovni i ankes nemaju dobru tabularnu izjavu na koju se tata moga lako uknjižiti. međutim stric nije radio baš prevelike probleme, možda je iskoristio svoje knjižno vlasništvo da dobije sad kod etažiranja koji kvadrat više ali eto, etažiranje smo napravili i potpisali međuvlasničke ugovore međutim kad podnjeli zahtjev za upis odbili su nas pošto moja majika nije uknjižena i etažiranje se ne može provesti, sad moramo pronaći način kako da uknjižimo moju majku da se može završiti planirano etažiranje.

Moje pitanje je kako da uknjižimo moju majku:

1. Naknadno pronađena imovina (darovni ugovor, aneks, građevinska dozvola i sad ovaj međuvlasnički ugovor gdje se sad točno vidi koji je njezin udio) da li bi bilježnik to sad moga provesti?

2. Nekakav sporazum sa tabularnom izjavom mog strica da dozvoljava upis na taj dio dogovoren etažnim elaboratom i međuvasničkim ugovorom?

3. Da li će se tu zakvačiti kakav porez?.

4. Da li bi nam trebao u ovoj fazi nekakav odvjetnik koji se bavi zemljoknjižnim pravom i imate li nam nekoga za preporučiti?

Hvala vam

ZK ULOŽAK.pdf

Aneks darovnog ugovora (1).pdf

Aneks darovnog ugovora 2 .pdf

Darovni ugovor Feldbauer 2.pdf

Darovni ugovor Feldbauer.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija