Jump to content

Ne mogu dobiti otkaz, a nema ni plaće


Ivana 86

Preporučene objave

Poštovani,

 

radila sam u tvrtci u kojoj sam nakon 2 tjedna dala otkaz. Radili smo legalizacije i kako je šef potrošio novce klijenata, htio je da se predaju nepotpuni i neprihvatljivi projekti na što ja nisam pristajala i iz istog razloga dala otkaz koji nisam dobila. Zvao me često i moljakao da preuzmem ulogu glavne ufirmi, da posložim stvari na mjesto i odbijao mi dati otkaz. Kako je ubrzo završio u zatvoru jer je uzeo ljudima novce, a ništa nije napravio, te zbog neisplate plaća, ja još i danas nisam uspjela dobiti ni otkaz ni plaću.

Kolege su ga prijavile policiji koja je provela obradu i podigla optužnicu. Kako mi je sutkinja objasnila, s obzirom da nema imovine kroz koju bi nas isplatio, dobiti će samo uvjetnu. Problem je u tome da ja još uvijek od 05.03. nisam dobila otkaz ugovora o radu koji je trajao do 05.05. Ne mogu ostvariti nikakva prava, mogu se zaposliti, ali mi poslodavac tada ne plaća neki dio doprinosa, a mogućim poslodavcima se ne da gnjaviti s time.

Mogu zatražiti otkaz u mirovinskom,što sam i učinila, međutim, to traje dva mjeseca, a meni se ne da toliko čekati. Nakon, tih još dva mjeseca, a i ovako, čini se da mi neće uopće priznati staž jer oni nemaju moje platne liste, koje nemam ni ja jer nisam imala niti plaću. I sada ni ne želim hitno tražiti otkaz, jer ću ne priznavanjem radnog odnosa izgubiti zdravstveno, pravo prijave na zavod za zapošljavanje... A dosada nisam mogla ostvariti prava poput jednokratne novčane pomoći- jer sam zaposlena? Na posao sam poslana sa zavoda sa zapošljavanje, posao sam morala prihvatiti jer bi me izbrisali iz evidencije da sam odbila posao. Pristala sam na plaću od 2.500,00 kn, iako sam visoko obrazovana, a sve zato da radim i da prehranim svoju obitelj.

Ja bih željela tužiti ili državu ili Zavod za zapošljavanje što su me poslali čovijeku koji dugo vremena neisplaćuje plaće, što ne mogu dobiti otkaz iako mi je istekao ugovor, što ću izgubiti zdravstveno osiguranje i sličnih stvari? Ima li to ikakve pravne osnove? Unaprijed Vam hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija