Jump to content

Dužnost lječnika PZZ?


TZZAI

Preporučene objave

Poštovanje,

 

s obzirom na stalne sukobe s mojom lječnicom PZZ, molim da mi odgovorite da li je dužna propisati mi terapiju dobivenu od strane specijalista?

 

Naime, bolujem od neurofibromatoze i u gotovo 20ak puta operirala sam tumore. Uslijed 2 operacije zadobila sam parezu lica koja utjeće i na žlijezde slinovnice. Trebalo je punih 16g da se od prvog operativnog zahvata izborim za stručni pregled specijaliste u Gunduličevoj u Zg. Zbog težine posljedica na moje zube i cjelokupnu usnu šupljonu, govor, hranjenje.....meni je specijalist propisao CAPHOSOL tekučinu i ALDIAMED GEL. Lječnica PZZ to nije imala u kompjutoru pa sam morala sama istraživati, nakon što sam se raspitala i saznala na koji način doći do lijekova, moja lječnica PZZ odbila mi je napisati recept za ALDIAMED GEL jer sam dobila CAPHOSOL.

S obzirom da su mi tek 32g smatram da nisam još "zua otpis" i neadekvatno liječenje.

 

Unaprijed hvala na odgovoru, srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li se ili se ne radi o neadekvatnom liječenju svoj sud može dati jedino komora (struka), a što se tiče mogućnosti propisivanja različite terapije od one koju je preporučio specijalist, izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite može ali ne mora propisati takvu vrstu lijekova, a izgleda da je ovo dvoje što navodite ako ne isto onda vrlo slično?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija