Jump to content

Povrat poreza na dohodak


Juliana

Preporučene objave

Poštovani, Molila bih vas za slijedećom informacijom ako me možete savjetovati. Naime, predala sam poreznu prijavu poreza na dohodak za 2013. Povrat poreza nisam još dobila iz razloga što jedan od poslodavca nije izvršio svoje obaveze prema poreznoj upravi točnije nije ispostavio IP OBRAZAC u zadanom roku. Konkretnije kako stoji i u poreznoj prijavi ja sam kod jednog poslodavca ostvarila pravo na povrat poreza oko 2000kn a kod ovog dr.koji je i zapravo predmet rasprave 6kn. U poreznoj upravi samo su mi rekli da pričekam da poslodavac ispostavi IP i da se tu ništa ne može učiniti. A može se desiti da ga i ne ispostavi. Samo čekatiiiii i pustiti da mi sve propadne za 6 kn.Molim Vas što učiniti??Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

van je svake pameti odgovor koji ste dobila od porezne uprave. No, neovisno o tome, Vaša prava koja proizlaze iz porezne prijave ne mogu propasti sve dok predmet ne bude meritorno riješen.

 

Što se ima za čekati, ne razumijem? Koliko sam shvatio, uredno ste predala IP obrazac za tog poslodavca uz svoju poreznu prijavu.

Znači porezna uprava ima IP obrazac od tog poslodavca osnovom kojeg može postupati. Zašto on nije predao obrazac na vrijeme i njegove odgovornosti za taj propust je drugo pitanje, koje s Vama nema nikakve veze, niti zbog takvog njegovog propusta mogu biti oštećena Vaša prava.

 

Preporučio bih da idete razgovarati s voditeljem tog ureda porezne uprave (obično primaju stranke) i iznesete joj Vaš slučaj, te postavite zahtjev da se Vaša porezna prijava riješi. U slučaju da Vam i on dade isti odgovor kao i njegov podređeni službenik, tada se obratiti službenim upitom ministarstvu i zahtjevom za službenim mišljenjem o problemu, pa čak i prigovorom na rad ovog ureda porezne uprave, koji nije pravilan.

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani, kome da se obratim za navedeni problem obzirom da sam se obratila minist.financija porezna uprava putem njihovih službenih stranica koji su me uputili na područni ured, područni na ispostavu tj.poreznu upravu iz koje je sve i krenulo:) Ima li netko neki kontakt broj gdje bih se mogla obratit?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija