Jump to content

t-com ovrha


iva198

Preporučene objave

2009-e sam nakon jednog neplaćenog računa dobila ovrhu pri čeme sam uplatila dio dugovanja. 2013 mi opet šalju ovrhu nakon 4 godine radi ostalog dugovanja na što sam ja poslala mail radi upita koliko dugovanja je ostalo pri čeme mi odg na moj upit i obavještavaju me da je ovrha prosljeđena FINA-i. Jučer, nakon godinu i 3 mjeseca od poslane zadnje ovrhe idem u FINA-u napraviti zaštićeni račun jer me strah da će mi uzeti novce od stručnog osposobljavanja (1600 kn) i žena na šalteru me u čudu gleda jer kod njih nema nikakve ovrhe na moje ime i pita me da li sam ja sigurna da uopće imam ovrhu. Da li je to ušlo u zastaru ili se mogu pozvati na zastaru? ili mi još uvjek mogu sjest na račun?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

predmetno nije ušlo u zastaru, niti se s uspjehom na nju možete pozivati. Naime, rok zastare tražbine za koji je doneseno rješenje o ovrsi iznosi 10 godina od dana donošenja rješenja. To vrijedi kako za ostatak duga po rješenju iz 2009. godine, tako i za možebitno rješenje iz 2013. godine. Pazite samo da Vam dva puta ne naplate isti dug. Vjerujte imao sam takvih slučajeva s jednom kartičarskom kućom.

 

Stoga, oni Vam i nadalje mogu sjesti na račun i plijeniti sva raspoloživa novčana sredstva koja nisu na zaštićenom računu. Stoga je moj savjet da svakako otvorite zaštićeni račun i 2/3 primanja preusmjerite na njega.

 

Vjerojatno je samo pitanje vremena kad će poslat rješenje na Finu, ili su ga možda već poslali ali ga Fina nije stigla unijeti u komp. Obično im treba dva do tri dana, ali koji put zna i potrajati...

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija